hammurabi Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam wszystkich, Niestety jestem zmuszony do zakupu bagażnika do sakw na sztycę, bo standardowego nie mam jak założyć (mechaniczne tarcze, a dystansowanie mocowania za pomocą śruby z tuleją byłoby dużym problemem - zbyt duża odległość) Planuję wozić po leśnych ścieżkach z 1,5-2 l wody, kanapki, coś przeciwdeszczowego dla 2 osób i podstawowy zestaw serwisowy. W sumie waga nie powinna chyba przekroczyć 5kg. Moje pytanie jest następujące: czy taki bagażnik będzie dobrym rozwiązaniem? sakwy mam płócienne, z usztywnianymi plecami. Długość ok 30cm, więc nie będą wystawać. Pytanie bierze się z zasłyszanych teorii, że bagażnik sztycowy źle wpływa na sztycę i ramę; z drugiej strony jeżeli się nie przekracza dopuszczalnej masy oraz ma sztycę o sensownej grubości do tego nie wysuniętą za bardzo z ramy, to nie powinno to stanowić problemu. Będę bardzo wdzięczny za opinie.
geodan Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 Myślę że na taki ciężar da radę , w razie czego mam podobny , nawet ze zdjęcia wydaje Mi się solidniejszy i mogę go odstąpić dosłownie za parę złotych . Pozdrawiam geodan
bucket Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 Jeżeli będziesz woził na bagażniku nieduże obciążenie to się sprawdzi. Niegdyś miałem bagażnik na sztyce lecz przesadzałem z obciazeniem i niestety rama nie wytrzymała
karbeti Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Powinien pasować ale do wożenia przedmiotów o których piszesz powinieneś moim zdaniem poprostu rozważyć zakup plecaka z bukłakiem. A tak to co, za każdym razem kiedy zachce ci się pić będziesz otwierał sakwy?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.