miskov17 Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Cześć, Wybiera się ktoś? 7.08 w Suchym lesie/k. Poznania, więcej info http://www.bikecrossmaraton.pl/ Gdyby ktoś był zainteresowany - wczoraj objechałem trasę maratonu, bez niespodzianek, jest w miarę sucho, trasa prosta szybka i poza Górą Morasko płaska. Pomiędzy Złotnikami a Biedruskiem jest znana pyrom "biedruskowa" szosa, 10km asfaltu po poligonie, w sporej części lekko z górki także prędkości będą spore. Następny odcinek prowadzi Nadwarciańskim Szlakiem Rowerowym, większość to szybkie leśne dukty, kawałek singla. Z Poznania do Moraska znów szerokie szutrówki...nuda nuda nuda...asfaltowy podjazd pod wschodnią część Góry Morasko, szybki zjazd, podjazd lasem, kilometr szutrówki i jesteśmy na mecie. Aha, jest jeszcze tzw. runda rozjazdowa, z całkiem niezłym jak na wlkp warunki asfaltowym podjazdem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Hej ja się wybieram. Czy trasa jest taka sama jak w poprzednim roku? W zeszłym roku ze mną wygrała z uwagi na zbyt ostre tempo na tym asfalcie w tym roku już się nie dam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 W zeszłym roku jechałem dłuższy dystans ale z tego co widzę po mapkach, mini się nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Jadę, ale 2x razy tego samego nie zamierzam... normalnie lipa jak na TdP, żeby pętle robić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Też chciałbym zrobić jakąś ciekawą trasę mega/giga, tym bardziej, że warunki są - na poligonie jest pełno ciekawych ścieżek, lub nawet NSR do obornik. Ale co poradzić, widać, że Gogol tnie koszty - w końcu na pętlach nie potrzeba tylu ludzi, pozwoleń itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmaniek Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ja również się wybieram. Pojadę tam pierwszy raz. Jakie opony polecacie? Piasku jest dużo? Na dystansie 66 km jaka może być średnia prędkość dla osób kończących na miejscu około 40-50? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Piasku praktycznie nie ma, to nie Murowana Opony z jak najmniejszym bieżnikiem, jutro ma padać więc gdzieniegdzie może pojawić się błotko wielkości większych kałuż. Co do czasu, trudno ocenić ile osób będzie startować, zwycięzca przyjedzie zapewne po ok. 2h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmaniek Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedź. W niedzielę ma padać i być burzowo więc pierwszy raz może trochę utaplam się w błotku :-) Miejmy nadzieję, że nie będzie tylko kichy takiej jak w Gnieźnie z wynikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micropoint Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Kurcze może się skuszę. To byłby mój debiut:) Niestety nie mam opon na zmianę i jechałbym na Schwalbe Noby Nicach:/Jakby co do zobaczenia w mokrym lesie (zważywszy na pogodę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neli Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 A tak w porównaniu do poznańskiego Bike Maratonu, łatwiejsza czy trudniejsza ta trasa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Porównywalna, na BM jest trochę piachu, tutaj może być nieco błota. Obie trasy są proste, łatwe i szybkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco82 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam Gdyby ktoś chciał tutaj znajdziecie mój zapis z trasy GPX ps. startowałem z pod bloku więc nie wjeżdżajcie na osiedle w Biedrusku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Dzięki za ślad - widać wreszcie przekrój trasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Pętle jak na TdP, prędkości prawie też Ogólnie to jak już się trafił teren to nie wymagający... Przełajówka była by w sam raz Hermanów zapowiada się o wiele ciekawiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmaniek Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Ma może ktoś wyniki bądź wie jaka firma dokonywała pomiaru czasu ? Co do maratonu. Jechałem Mega. Maraton szybki, a nawet bardzo szybki. Na asfalcie przez poligon to jakaś masakra. Licznik pokazywał 50 km/h. Nie obejrzałem się, a już minęła pierwsza runda. Oznaczenie trasy dobre. Sama organizacja dla mnie była dobra. Jedyne co bym zmienił to posiłek regeneracyjny na np. makaron z jakimś dobrym sosem i mięskiem, ale zupka i tak była lepsza niż ciężkostrawna kiełbasa z "grilla". Do zobaczenia w Hermanowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stigzak Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Tradycyjnie wyniki będą później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
normar Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Tradycyjnie wyniki będą później http://portal.suchylas.pl/images/stories/wydarzenia/2011/wyniki.pdf pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmaniek Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Wyniki mamy... teraz czas na fotki. Jak macie to wstawcie linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Prędkości na asfalcie były godne maratonu szosowego, goniliśmy pierwszą grupę praktycznie cały czas trzymając ok. 45km/h. A Ci jechali sobie spokojnie, jak gdyby nigdy nic Po raz pierwszy chyba udana w 100% impreza pod względem organizacji, no może poza wpadką z początku gdzie pilot wjechał w niewłaściwą uliczkę i czołówkę "wywiózł w pole". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmaniek Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 To rozumiem, że jechałeś w drugim peletonie. Też tam jechałem. Nigdy tak łatwo nie jechało mi się z taką prędkością- wręcz odpoczywałem. Wiedziałem, że w lesie trochę odpadnę więc nie cisnąłem, a czekała mnie jeszcze jedna pętla. Przy okazji kilka fotek http://xc-mtb.info/galeria_05.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neli Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Tutaj też pare fotek: http://www.gloswielkopolski.pl/fakty24/436394,suchy-las-maraton-rowerowy-zdjecia,id,t.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilian1978 Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Na pierwszej pętli było dużo osób robiących fotki, kilka osób widziałem nawet w lesie, wrzucajcie fotki jak morzecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.