Ziomek Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Lancuch juz jest... Chcialbym Was zapytac o jedna rzecz : Jako ostatnia rzecz przyszlo mi kupic i wymienic korbe i suport - tyle ze nie wiem za bardzo co pierwsze kupic: korbe (mam na oku cos takiego Shimano Tourney ) czy suport? Czy jest jakas zasada co do kupna tych dwoch rzeczy - ktora rzecz lepiej najpierw kupic tak zeby wszystko do siebie pasowalo? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Wydaje mi się, że nie ma reguły, bo jeśli kupujesz jedną z tych dwóch rzeczy to i tak bez drugiej nie pojedziesz , ważne tylko, że suport jest bardziej podatny na kurzenie jeśli trzymasz go np, na dworzu, bo korba to kawał alu Ja teraz właśnie oczekuje na korbę, a suport kupię w przyszłym miechu jak hajs dozbieram :wink: Co do pasowania, to musisz pamiętać o rozmiarze mufy, a także rama ma udział(jeśli nie masz ramy do grawtiacyjnych sportów to nie musisz brać pod uwagę) w tym czy Ci suport podpasi, no i korba też musi pasić, więc musisz wybrać zestaw, który idealnie pasuje :lol: Jeśli nie wiesz to się tutaj popytaj, albo sprzedawcy o konkrente modele, pamiętaj też o różnych wypustach(kwadrat, isis). Pozdrawiam :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teddo Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Jeśli chodzi o korby na kwadrat to oczywiście że reguła jest i to taka, że najpierw się kupuje korbę a potem dobiera długość wałka suportowego. Tak w ogóle to najlepiej jest kupić korbę i suport z tej samej grupy osprzętu to wtedy nie ma problemu. Ostatnio składając rower miejski kupiłem tą własnie korbę, mam już na oku adekwatny jakościowo do korby wkład na łożyskach maszynowych za 30 zł, co tobie też polecam ..... bo to twojego trekinga chyba nie opłaca sie kupowac acery ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziomek Napisano 22 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Najbardziej obawiam sie jednej rzeczy: to ze nie bede mogl dopasowac suportu do roweru. Jest to rower holenderski, troche latek juz MA (moze 10-15). Moze za wczesnie sie martwie , bo jeszcze nie go nie rozkrecalem....Co z tego wyjdzie? Zobaczymy! Czy cos w ostanich 15 latach cos sie zmienilo jesli chodzi o "wymiary" suportow?Nie potrzbuje jakiegos EXTRA SUPORTU do roweru trekkingowego! Kumpel ma podobny problem: ma rower z poczatku lat 90 Moze juz kupie 2 - tak na przyszlosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.