Skocz do zawartości

[rower] uniwersalna maszyna do XC/EN/DH!?

3d0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuję uniwersalnego sprzętu, który sprawdzi się w każdym terenie. Nie jest to łatwe, bo konstrukcyjnie elementy XC i DH są zupełnie różne. Miałem 3 rowery (XC,DS,DH) i to było najlepsze rozwiązanie, ale z 1 wadą - potrzeba dużo miejsca. Obecnie go nie mam i wszystkie 3 rowery muszę zamienić na 1. Wymagania w skrócie:

1. waga całości w przedziale 16-18kg

2. rama raczej FR/EN (kąty z XC/AM nie nadają się do DS/DH)

3. skok - tył: 160-180mm, przód: 160-180mm

4. damper - sprężyna/olej

5. widelec - sprężyna stalowa lub powietrze (chociaż bardziej mam zaufanie do sprężyny)

6. generalnie ma nie sprawiać bólu w jeździe po płaskim (dojazd przez miasto + ścieżki leśne) a być na tyle mocny, żeby wpaść nim czasem w trasę DH albo polatać na hopkach

7. może (a nawet chyba musi) być używany, ale nie dłużej niż sezon i części nie starsze niż 2009

Póki co wpadł mi w oko IH 7-point lub Spec Sx-Trail. Do tego 55rc3 lub np. Fox Tallas 32 F 120-150.

Co proponujecie?

Napisano

Rama OK. ale cały rower już nie bardzo... drogi a nic specjalnego (zarówno nowy jak i ten z allegro). Poza tym tylko 2010 rocznik wchodzi w grę - poprzednie miały wady, które mi akurat przeszkadzają. Z opinii też wynika, że Maestro jest gorsze od systemu FSR i DW-Link, ale mi tam wszystkie 3 pasują i jakby się okazja trafiła to bym wziął i Reigna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...