Skocz do zawartości

[opony] kenda kobra z allegro, wadliwe?

colarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

kupilismy na allegro opony; kenda kobra z czerwonym paskiem, niby ladne, ale, po przygladnieciu sie dokladnie bieznikowi, smiem twierdzic ze po jednej stronie opony wyciety 'dlubniety' jest kawalek zabka/bieznika, tak jak by ktos to nozykiem wycinal, lub fabryka nie dolala gumy? poza tym sa nie rowno zlane,

ja wiem opona kosztowala 25zl/szt , moglem sie z tym liczyc ale czy faktycznie bieznik przy nowych oponach powinnien byc uszkodzony/wyciety/wyzabkowany??

Prosilbym o osoby co maja/mieli kendy kobry jak u nich wygladal bieznik od nowosci,

jak bede pewien ze opony posiadaja wade to napisze ktory to sprzedajacy z allegro wali w bambooko,

chyba ze fabryka specjalnie wycina zabki zeby ... no wlasnie nie wiem jak to tlumaczyc,

zdjecia wstawie wieczorem,

edit:

byłem u fachowca co naprawia/serwisuje/sprzedaje rowery i inne czesci,

odpowiedz;

te opony to jakas wadliwa seria, nie jest to w pelni wartosciowy produkt, , bynajmniej on spotkla sie pierwszy raz z takim czyms zeby kawalek bieznika byl tak jak by skrawany nozykiem, raz wiecej wybrane raz mniej,

ale kazal zalozyc, pojezdzic po jakims czasie sie zetrą/uloza/zrównają,

napisalem email'a do sprzedajacego te oponki, jak odpisze dam znac,

Napisano

dam dzis popoludniu, wczoraj bateria padla,

ogolnie oponki juz zalozone wiec odsylac ich nie bede, szkoda czasu i pieniadzy na wysylki,

a taka odpowiedz dostalem od sprzedajacego, po tym jak napisalem mu zeby wyjasnil mi te braki gumy w biezniku,

"Witam, Bardzo proszę o przesłanie zdjeć albo odesłanie opon, sprzedajemy tych opon bardzo dużo i nigdy nikt nic nie zgłaszał, sama jeżdżę na takich. Towar kupujemy jako pełnowartościowy, być może zdarzyły się opony wybrakowane, dlatego chcielibyśmy je zareklamować u naszego dostawcy. Jutro rano jednak wyjeźdżamy na urlop, więc pewnie dużo już nie zdążymy załatwić. Jeżeli jest Pan na 100% zdecydowany, że chce je zwrócić to proszę odesłać, a ja zwrócę Panu pieniążki na konto. pozdrawiam "

ja uwazam ze sprzedajacy oszukuje(dobrze wiedzial co mi wysyla), to mi jak pakowali paczke to pociemku? nikt nie zauwazyl brakow w biezniku? najlepsza odpowiedz, nie pasuje to prosze wyslac zwrocimy pieniadze,

( ja np nie zwroce bo nie oplaca sie za niska wartosc opon, koszt paczki to polowa opony) i ile jest takich osob co tez nie zwrocą? szkoda tylko ze pospieszylem sie z wystawieniem pozytwnego komentarza,

prosze sie nie dziwic ze staram sie zrobic 'szol z goowna' ale nie lubie jak ktos oszukuje, i nie chodzi tu ze sie czepiam, bo pieniadze za ktore kupilem te opony to tzw marne grosze, , napisalem tego posta dla przestrogi przed tym sprzedajacym, nie mam zamiaru robic mu anty reklamy(niech sobie sprzedaje zycze mu jak najlepiej), poprostu opisuje zaistnialy przypadek, a sprzedajacy jak chce sprzedawac takie wybrakowane oponki to niech informuje o tym fakcie kupujacego,

zdjecia ubytkow w biezniku popoludniu najpozniej wieczorkiem,

Napisano

Że Kobry są nierówne, zgodzę się. Ale nadal nie rozumiem o co chodzi Ci z tym nożykiem. Dla porównania moje wyglądają tak: klik Wieczorem mogę wrzucić jeszcze kilka lepszych zdjęć, jeśli będziesz chciał.

Napisano

https://picasaweb.google.com/audibox2/Ooo#

w linku powyzej zaznaczylem braki(wyciecia) po jednej stronie,

domyslam sie ze przy produkcji zle im wyszlo tzn jedna strona opony jest wyzej druga nizej,

i strona ktora jest wyzej ma wlasnie usuniete zabki lub jak to inaczej nazwac kawalek opony bieznika,

dodam ze te paski/wyciecia nozykiem sa rozne raz mniej raz wiecej,

chyba ze kendy tak maja ?

to wybaczcie nabicie sobie kilka postow i podwyzszenie cisnienia :)

Napisano

Kolego, bierznik tych opon jest łączony z dwóch części. Są przesunięte u Ciebie nie wiem, o pół milimetra? To nie ma najmniejszego znaczenia. Opony są dobre, sprawne i można śmigać :icon_mrgreen: Kwestii przycinania nożykiem też nie sczaiłem, o jakie miejsce Ci chodzi. Wszystko jest w normie kolego. Ja mam Kendy karmy i bierznik jest z trzech pasków gumy(bo boczne są z miękciejszej).

Tak jak sam napisałeś, robisz "szoł z goowna". Napisz sprzedawcy, że wszystko jest w porządku, co by ludzie się nie stresowali, że coś jest nie tak z towarem. Wszystko jest w porządku :icon_wink: Miłego ścierania bierznika tysiącami kilometrów :icon_mrgreen:

Edit: a w kwestii nożyka, to faktycznie tam brakuje troszkę tego bierznika. Tym niemniej i tak bym się tego nie czepiał. Na jazdę i tak to nie wpłynie, bo bierznik tak czy siak się podetrze. Możesz co najwyżej sprzedawcy podesłać fotkę, na co zwracać uwagę, ale wymieniać oponki i tak się nie opłaca i finansowo i w ogóle.

Napisano

Kolego, bierznik tych opon jest łączony z dwóch części. Są przesunięte u Ciebie nie wiem, o pół milimetra? To nie ma najmniejszego znaczenia. Opony są dobre, sprawne i można śmigać :icon_mrgreen: Kwestii przycinania nożykiem też nie sczaiłem, o jakie miejsce Ci chodzi. Wszystko jest w normie kolego. Ja mam Kendy karmy i bierznik jest z trzech pasków gumy(bo boczne są z miękciejszej).

Tak jak sam napisałeś, robisz "szoł z goowna". Napisz sprzedawcy, że wszystko jest w porządku, co by ludzie się nie stresowali, że coś jest nie tak z towarem. Wszystko jest w porządku :icon_wink: Miłego ścierania bierznika tysiącami kilometrów :icon_mrgreen:

powyzej wkleilem link z zaznaczonymi wycietymi elementami bieznika,

ja wiem pojezdze troche i sie wyrowna, dlatego tez je odrazu zalozolem ,

ale na przyszlosc wolalbym zeby polowki opony byly symetryczne, a nie po jednej stronie wycinane nozykiem zeby bylo rowniej.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...