Skocz do zawartości

[koła] Lekkie do 600zł

Desmond

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Za niedługi czas będę miał do przeznaczenia 600zł na koła, jakie możecie mi polecić w tym zakresie cenowym?

Te które posiadam teraz ( obręcze Maddux DC 3.0, piasty Shimano M475, szprychy CN steinless ) wydają mi się strasznie ciężkie, może to wina opon ( black jacki 2.1) ale myślę też o urwaniu trochę z wagi roweru, niestety nie znalazłem informacji o wadze moich obręczy, no ale tak jak mówiłem wydają mi się ciężkie :P Co kupić za 600zł?

Napisano

Podaj wagę bo to jest dość ważne, jak nie ważysz więcej niż 75 kg to proponuje

Obręcze Sunrims Equalizer 21 Disc

Szprychy Sapim Laser

Piasty jak na IS to XT M756 a jak pod CL XT M775

No i do tego jakieś nyple i wyjdzie Ci mniej więcej ~600zł. Musisz sobie do tego doliczyć koszty zaplatani czyli ok. 30zł za jedno koło

a jak chcesz taniej to możesz dać piasty SLX, a jak coś na łożyskach maszynowych to Novatec NT-D041/42

Napisano

W CR drogo u innych można za 379zł kupić, produkt solidny, ale ciężki za 600zł można złożyć dobre i lekkie koła, ale jak chcesz zaoszczędzić to możesz wziąć te Shimano

Napisano

mavici dobre tylko, jak coś się stanie z piastą to koło jest praktycznie do wyrzucenia, a jak cos sie stanie ze szprychami to jest kłopot bo proste szprychy jest cieżko dostać i są drogie, ale jak ktoś uważa to mogą mu dłuuugo posłużyć

Napisano

equalizery podobno nie grzeszą wytrzymałością. Proponuję, przynajmniej na tylne koło Mavic 317 cięższe o 40g i godne zaufania. Wersję V-brake przetestowałem na maratonach Świętokrzyskiej Ligi Rowerowej, zaliczyły nie jedną hopkę, lądowanie z ok. 1m na płasko i zapierniczanie na zabój po kocich łbach.

Szprychy mam DT competition. Jak chcesz zaoszczędzić, to championy też są ok, ale cięższe. Co do tych wyżej proponowanych, to nie wypowiem się, ale bałbym się śmigać na tak wycieniowanych szprychach i to jeszcze z hamulcami tarczowymi :woot: Panowie, czy to dobry pomysł zakładać szprychy 1.5 do tarczówek? :devil:

Napisano

Ja mam EQ 21 i jestem zadowolony

Ważę 80-81kg więc lekko nie mają :icon_lol:

Lubię poskakać z krawężników i nie tylko i na razie ok

Ogólnie zestaw na Chosenach i DT 1.5/1.8 1545g jak dobrze pamiętam :rolleyes:

na samych 1.5 powinno wyjść 1500g

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...