mansti638 Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam,jak w temacie mam problem ze swoimi hamulcami hydraulicznymi;/ a mianowicie ciężko chodzą tłoczki co się przekłada na hamowanie[wo gule nie hamują;/] tłoczki mało są wychylone i jak na max aa wcisnę klamkę dopiero widzę ze wychodzą, u kolegi ten sam model po delikatnym dotknięciu klamki już widać ze tłoczki się "ruszają" a u mnie lipa dodam ze został zalanym płynem dot4 czy to moglu na to wpłynąć? jeżeli tak to co zrobić by to naprawić domyślam się ze być możne uszczelka spuchła na tłoczkach... proszę o rady bo nie wiem co mam robić a na pewno ich na polkę nie polorze bo za dużo kosztowały by teraz sobie odpoczywały;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Odpowiedziałeś sobie sam, DOT. Uszczelki do Shimano to nie taka prosta sprawa. Wątpię, że gdziekolwiek takie kupisz. Hamulce jednak nadają się tylko na półeczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 No to sobie załatwiłeś sprawę bo zamiast oleju zalałeś płynem DOT tylko nie wiem czy z niewiedzy czy był jakiś inny powód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot4ba Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 W pierwszej chwili pomyslałem że zapowietrzone ale po doczytaniu postu wszystko jasne. DOT skasował Ci uszczelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Uszczelki do Shimano tylko na zamówienie dorobisz. O ile są takie same jak w starszych modelach, np. BR-M535, 585 itd szczegóły znajdziesz tutaj: http://www.rowerowepodhale.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=145:serwis-tarczowek-shimano-br-m535&catid=52:warsztatowe&Itemid=108 Natomiast jak jest inny wymiar uszczelki będziesz musiał wysłać zacisk na wymiarowanie. Ed: DOT mógł załatwić też uszczelki w klamce, tu już nie obejdzie się bez kupna nowych klamek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.