3oda Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Zakupiłem dzisiaj korbę z suportem. Przy montowaniu mam to mocno nasmarować czy nie bo korba jest już lekko nasmarowana jakąś żółtą maścią.
Fenthin Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Najwyżej odrobinkę na gwinty i łączenie suportu z korbą. Żeby się nie zapiekło.
3oda Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 I jeszcze jedno pytanko Kupiłem suport shimano bb-es51Mój odnośnik i chce sie dowiedzieć dlaczego z lewej strony suportu jest plastikowe mocowanie do korby i czy bedzie wytrzymałe?
ProjeC19 Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Chodzi Ci pewnie o miskę (to z gwintem, bo inny kolor (?) ma, tu czarny) ale ona nie jest plastikowa na pewno.
beskid Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Jak zamontujesz to będzie bardzo wytrzymałe ale przy ewentualnym wykręcaniu trzeba postępować ostrożnie aby nic nie pękło.
tobo Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 To nie maść bo to nie żywa istota Najpierw wkręć miskę luźną czyli tą plastikową, kawałek, zapewni to ciut lepsze prowadzenie drugiej miski z wkładem. Dokręć wkład a potem tą miskę luzem. Ten plastik jest naprawdę mocny.
tobike Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 oczyść dobrze gwinty i przesmaruj je unikniesz trzaskania które czasem występuje na tych połączeniach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.