Giera Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam! Zamierzam rozpocząć przygodę z DH. Chcę do przyszłego sezonu złożyć rower i zaczynam od ramy, później amor, na koniec cała reszta. Zastanawiam się nad paroma ramami: Duncon Pussy i NS Surge. Moja waga to 80kg, a wzrost 180cm. Która rama lepiej się nada, może macie inne propozycje w cenie do 800zł?
TrzecieKolo Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Siema, te ramki co podałeś nie nadają się do downhillu, to hardtaile, które bardziej się nadają do ulicznych tricków, czy tam slopestyle. Jeśli przez DH rozumiesz zasuwanie w dól po korzeniach i kamulcach to potrzebujesz ramy z tylnym amortyzatorem, czyli tzw. fulla. O czegoś w tym rodzaju: albo takiego: W tej cenie to będzie baaardzo ciężko coś znaleźć niestety. Ale lepiej dołożyć trochę kasy niż się zabić na jakimś kiepskim sprzęcie.
Giera Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 Ale z tego co wiem na początek lepiej jest nauczyć się jeździć w DH właśnie hardtail'em... Inaczej nie podawałbym ich jako przykładów w ogóle
alverek Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 nie zmienia się konia w pół drogi lepiej uczyć się na czymś co się nie popsuje, szukaj jakiejś niezniszczalnej ramy fulla na początek
Bombell Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Niezniszczalny full do 800zł? Panowie zejdźcie na ziemię. Meta i Absolut to też świetne przykłady ram zjazdowych..... Do 800zł szukaj Surge 2010, Cockera, albo taniej Bitcha, DM DS, Pitbulla a dołóż w lepszy osprzęt.
alverek Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 Niezniszczalny full do 800zł? Panowie zejdźcie na ziemię. Meta i Absolut to też świetne przykłady ram zjazdowych..... Do 800zł szukaj Surge 2010, Cockera, albo taniej Bitcha, DM DS, Pitbulla a dołóż w lepszy osprzęt. niezniszczalny tzn np na stalowej ramie
Bombell Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 Jedyne co mi przychodzi na myśl to Sekim, który z damperem będzie ważył pewno powyżej 5 kilo a to już sporo. Gdzie i tak za 800zł ciężko będzie wyrwać coś z jakimkolwiek damperem, nie mówiąc o porządnym a koniec końców i tak będziemy mieli 6 czy 7 letnią ramę która do jazy po bułki nie służyła. Więc lepiej inwestuj w dobre ht a jak będzie kasa to myśl o Fullu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.