Skocz do zawartości

[remont] roweru - odświeżenie ukrainy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! jestem nowy na tym forum i zaczynam przeprowadzać renowacje rowerów. Nie wiem, czy to dobry dział, jeśli nie to proszę o przeniesienie.

Ostatnio odświeżyłem Ukrainę kupioną na targu staroci, ale nie był to remont, po prostu przywróciłem ją do stanu używalności. Na przyszły rok planuję większy remont. Link do galerii:

https://picasaweb.google.com/WojtekTmk/Ukraina?authkey=Gv1sRgCIiT8fTjldnl2gE

Co o niej sądzicie? (tak jak mówiłem, remont dopiero w planie)

Jakie są wasze porady?

Pozdrawiam,

Wojciech

• 5 tygodni później...
Napisano

Witam,

Ostatnio zajmowałem się remontem starego roweru marki "Ural". Jest to bliźniaczy model popularnej na wsiach Ukrainy, lecz różni się tylko znaczkiem na remie i kierownicą. Mój egzemplarz kupiłem na targu na równowartość lepszej wódki. Był bardzo zniszczony, pordzewiały i osiadał nieoryginalne części.

6aa8ad11a3460fc0med.jpg

W czasie wakacji przeprowadziłem gruntowny remont, w który wchodziło malowanie, czyszczenie rdzy i szpachlowanie bardzo dużego wgniecenia na ramie. Rawki kół również pomalowałem na czarno, ponieważ warstwa chromu była bardzo zniszczona, a po za tym dosyć znośnie to wygląda. Ogumienie również zostało wymienione.

Oto zdjęcia:

c379184d5aff8bf1med.jpg

8de2aff7f36b2103med.jpg

c19ce3bea3500654med.jpg

Co o nim sądzicie?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...