Skocz do zawartości

Problem z napedem

Marllo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kopiłem wczoraj nowy rower i miał nie uregulowane przerzutki ,dziś postanowiłem uregulować. Po przeczytaniu i oglądnięciu paru poradników wziąłem się do roboty po około 2h robienia udało mi się dojść do mniej więcej celu ( uregulowaniu przerzutek) wchodziły dość dobrze do czasu... kiedy przejechałem się ponad 4 raz nagle usłyszałem zgrzyt i spadł mi łańcuch zauważyłem ze trochę się skrzywiło sie nad tym kółeczkiem wyprostowałem.I teraz problem kiedy mam pokazana przerzutkę 1 to na tych "gwiazdach" mam 3. Proszę o szybka pomoc.PS.Sry ze używam "gwizdy" "kółeczkiem" ale jestem zielony w rowerach

Witam. Kopiłem wczoraj nowy rower i miał nie uregulowane przerzutki ,dziś postanowiłem uregulować. Po przeczytaniu i oglądnięciu paru poradników wziąłem się do roboty po około 2h robienia udało mi się dojść do mniej więcej celu ( uregulowaniu przerzutek) wchodziły dość dobrze do czasu... kiedy przejechałem się ponad 4 raz nagle usłyszałem zgrzyt i spadł mi łańcuch zauważyłem ze trochę się skrzywiło sie nad tym kółeczkiem wyprostowałem.I teraz problem kiedy mam pokazana przerzutkę 1 to na tych "gwiazdach" mam 3. Proszę o szybka pomoc.PS.Sry ze używam "gwizdy" "kółeczkiem" ale jestem zielony w rowerach

Doradzam wizytę w serwisie,póki bardziej nie popsujesz roweru.Regulacja przerzutek,to nie jest taka prosta sprawa,jakby się wydawało.

Regulacja przerzutek to IMO najprostszy z zabiegów rowerowych. :P

Ale jak widzę autor tematu nawet nie raczył poczytać co nieco o budowie roweru, a już się za regulacje bierze, nie masz znajomych co się na tym znają? Bo najprawdopodobniej wystarczy tylko podciągnąć linkę i ustawić blokady, ale cóż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...