Marllo Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam. Kopiłem wczoraj nowy rower i miał nie uregulowane przerzutki ,dziś postanowiłem uregulować. Po przeczytaniu i oglądnięciu paru poradników wziąłem się do roboty po około 2h robienia udało mi się dojść do mniej więcej celu ( uregulowaniu przerzutek) wchodziły dość dobrze do czasu... kiedy przejechałem się ponad 4 raz nagle usłyszałem zgrzyt i spadł mi łańcuch zauważyłem ze trochę się skrzywiło sie nad tym kółeczkiem wyprostowałem.I teraz problem kiedy mam pokazana przerzutkę 1 to na tych "gwiazdach" mam 3. Proszę o szybka pomoc.PS.Sry ze używam "gwizdy" "kółeczkiem" ale jestem zielony w rowerach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam. Kopiłem wczoraj nowy rower i miał nie uregulowane przerzutki ,dziś postanowiłem uregulować. Po przeczytaniu i oglądnięciu paru poradników wziąłem się do roboty po około 2h robienia udało mi się dojść do mniej więcej celu ( uregulowaniu przerzutek) wchodziły dość dobrze do czasu... kiedy przejechałem się ponad 4 raz nagle usłyszałem zgrzyt i spadł mi łańcuch zauważyłem ze trochę się skrzywiło sie nad tym kółeczkiem wyprostowałem.I teraz problem kiedy mam pokazana przerzutkę 1 to na tych "gwiazdach" mam 3. Proszę o szybka pomoc.PS.Sry ze używam "gwizdy" "kółeczkiem" ale jestem zielony w rowerach Doradzam wizytę w serwisie,póki bardziej nie popsujesz roweru.Regulacja przerzutek,to nie jest taka prosta sprawa,jakby się wydawało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIGAlus Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Regulacja przerzutek to IMO najprostszy z zabiegów rowerowych. Ale jak widzę autor tematu nawet nie raczył poczytać co nieco o budowie roweru, a już się za regulacje bierze, nie masz znajomych co się na tym znają? Bo najprawdopodobniej wystarczy tylko podciągnąć linkę i ustawić blokady, ale cóż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Przeczytaj dobrze temat o regulacji przerzutek i zabierz się do tego porządnie, jeżeli nie umiesz to oddaj do serwisu i tyle. Zamykam :f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.