Skocz do zawartości

[przerzutka-przód]

Pakuliusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam następujący problem:

Stara korba trochę się 'zużyła', w szczególności na 'środkowym' trybie i łańcuch przeskakiwał.

Postanowiłem ją wymienić. Kupiłem nową korbę, starą ściągnąłem, zamocowałem nową i ząk...

Na najmniejszym trybie łańcuch haczy o przednią przerzutkę (nie da się wyregulować, śruba jest na maxa wykręcona), a nawet haczy o oponę (grubość opony: 2.1).

Czy dało by się nałożyć coś na ten 'kwadrat' suportu tak, żeby zdystansować trochę tą korbę??

Pzdr

Szczerze mówiąc, to korbę przełożyłem z roweru, którego kiedyś (nie)używałem...

Korba to: PROWHEEL-170

Tylko ciężko jest znaleźć jej opisy na necie...

I jest jeszcze jeden kłopot: suport chyba jest nierozbieralny, bo nie widziałem tam tej nakrętki zabezpieczającej...

Szczerze mówiąc, to korbę przełożyłem z roweru, którego kiedyś (nie)używałem...

Korba to: PROWHEEL-170

Tylko ciężko jest znaleźć jej opisy na necie...

I jest jeszcze jeden kłopot: suport chyba jest nierozbieralny, bo nie widziałem tam tej nakrętki zabezpieczającej...

Tylko tu jest kłopot bo nie mam pojęcia jaki kupić do tej korby i ile może kosztować?

Podejdzie :P Zmierz oś w starym suporcie najlepiej :) pójdź do sklepu i kup suport na łożyskach maszynowych :P i powinno być ok:) w tym rowerze zapewne masz suport na łożyskach maszynowych odkręca się go kluczem wielowypustowym, na miskach masz wielowypust od środka... (przynajmniej powinieneś mieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...