bullszit Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam. Jak widać jestem tu nowy. Ostatnio na rowerze jeżdżę regularnie (codziennie, chyba, że pogoda fatalna). Mój rower to... hmm nie wiadomo co, jakiś stary góral który waży tyle co Fiat 126p. Przerzutki robią co chcą. Jest wyraźnie wyeksploatowany. Dlatego postanowiłem, że kupię sobie jakiś porządny rower który starczy mi na długo. Mam 186 cm wzrostu i ważę 75 kg. Zazwyczaj jeżdżę po ścieżkach rowerowych i ulicach. Rzadziej po łąkach/polanach/lasach (ogólnie po ubitym piasku). Jaki rower będzie dla mnie najlepszy? Przeglądałem kilka tematów na forum odnośnie rozmiarów ram, rodzajów rowerów, producentów, modeli, ale nie potrafię tego wszystkie skleić do kupi i wyciągnąć jakiś jednoznaczny wniosek. Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc. Roweru raczej nie planuje rozbudowywać (nie znam się na tym) dlatego fajnie byłoby gdyby był to model który takowych zabiegów nie wymaga. Nie zależy mi kompletnie na wyglądzie roweru. Ma spełniać swoją rolę, a nie być ozdobą. Co do ilości pieniędzy jaki chcę przeznaczyć na rower nie jestem pewien. Powiedzmy ok. 1000zł, ale jestem w stanie dać mniej lub więcej w zależności od stosunku ceny do jakości jaki dany model oferuje. Dlatego propozycje powyżej 1000zł są również mile widziane (ale bez przesady ). Dziękuje z góry wszystkim za pomoc! Paweł
bomabj97 Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Hej! JA bym ci polecił Arkusa VIP 6.0 albo krossa hexagona V4
wilczk Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 jak nowy to Arkus Vip 6.0 bądź Unibike Fusion 2010 za 1099zł ( tutaj jeszcze licznik uda Ci się wynegocjować)
bullszit Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Napisano 3 Sierpnia 2011 To ma być rower nowy czy używany? Myślę, że raczej nowy. Czytałem trochę więcej i zastanawiam się czy nie byłby dla mnie dobry rower typu CROSS... lubię jeździć szybko, ale nie chcę rezygnować z jazdy po nawierzchniach innych niż asfalt. Teraz już kompletnie się zgubiłem. MTB czy CROSS... hmmmm...
wilczk Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 MTB + opony semi-slick Crossy są droższe, nie kupisz nic sensownego za 1000zł
nemo2009 Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 Myślę, że raczej nowy. Czytałem trochę więcej i zastanawiam się czy nie byłby dla mnie dobry rower typu CROSS... lubię jeździć szybko, ale nie chcę rezygnować z jazdy po nawierzchniach innych niż asfalt. Teraz już kompletnie się zgubiłem. MTB czy CROSS... hmmmm... Na Twoje użytkowanie,raczej rower typu Cross,ale rower MTB też może być,zakładasz opony semislick i możesz hulać.Możesz kupić tego Arkusa,co wyżej Tobie proponowano,ma bardzo dobry osprzęt i przyjezną geometrię ramy.Rowery MTB mają mocniejsze ramy od crossów.
ksawcio97 Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 No polecam tego Arkusa Vip 6.0 . Jest tani a dobry. Do 1000 zł możesz go kupić na rowerzysta.pl
wilczk Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 Dziś dotarł do mnie Arkus. Pierwsze wrażenia? średnie. Po pierwsze, brawa dla pakujących rower w sklepie rowerzysta.pl - osłonka na przerzutkę porysowana, wgięta na przerzutkę i tym samym porysowała moją deorkę i wgieła ją do środka. Niestety nie mogłem być przy kurierze, więc tego nie sprawdziłem. No a teraz mogę sobie jedynie pogadać. Na zdjęciu kierownica ZOOM, przyszła NoName totalna. Manetki, siodełko - nie najwyższych lotów, pedały mimo, że aluminiowe to sprawiają wrażenie jakby były wzięte z dziecięcego roweru. Scentrowane przednie koło, lekko bo lekko no ale kurna! TO NOWY ROWER! Hamulce trzeba wyregulować, tak samo przerzutki. Naklejki, których jest pełno, naklejone zostały tak, że zostały pod nimi bąbelki powietrza. Wygląda to ohydnie, ale człowiek nic nie może zrobić bo są oczywiście pod lakierem :/ Nie miałem okazji się przejechać , bo późno wróciłem do domu, ale pierwsze wrażenie raczej średnie.
Rurku Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam. Jak widać jestem tu nowy. Ostatnio na rowerze jeżdżę regularnie (codziennie, chyba, że pogoda fatalna). Mój rower to... hmm nie wiadomo co, jakiś stary góral który waży tyle co Fiat 126p. Przerzutki robią co chcą. Jest wyraźnie wyeksploatowany. Dlatego postanowiłem, że kupię sobie jakiś porządny rower który starczy mi na długo. Mam 186 cm wzrostu i ważę 75 kg. Zazwyczaj jeżdżę po ścieżkach rowerowych i ulicach. Rzadziej po łąkach/polanach/lasach (ogólnie po ubitym piasku). Jaki rower będzie dla mnie najlepszy? Przeglądałem kilka tematów na forum odnośnie rozmiarów ram, rodzajów rowerów, producentów, modeli, ale nie potrafię tego wszystkie skleić do kupi i wyciągnąć jakiś jednoznaczny wniosek. Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc. Roweru raczej nie planuje rozbudowywać (nie znam się na tym) dlatego fajnie byłoby gdyby był to model który takowych zabiegów nie wymaga. Nie zależy mi kompletnie na wyglądzie roweru. Ma spełniać swoją rolę, a nie być ozdobą. Co do ilości pieniędzy jaki chcę przeznaczyć na rower nie jestem pewien. Powiedzmy ok. 1000zł, ale jestem w stanie dać mniej lub więcej w zależności od stosunku ceny do jakości jaki dany model oferuje. Dlatego propozycje powyżej 1000zł są również mile widziane (ale bez przesady ). Dziękuje z góry wszystkim za pomoc! Paweł Rower szosowy byłby i za drogi, i zbyt mało uniwersalny, mtb niepotrzebny do jazdy takiej jaką opisałeś, zastanów się nad rowerami trekkingowymi lub crossowymi. Za takie pieniądze szkoda kupować nówki, bo można wyhaczyć porządne używki na allegro. Z crossów polecam Krossa Evado 1.1 lub 1.2 za tą cenę. http://allegro.pl/kross-evado-1-2-cross-21-i1751778352.html myślę że byłby też idealny na Twój wzrost i wagę.
Deoksyryboza Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Polecam wstrzymać się jeszcze trochę z kupnem roweru - pod koniec sierpnia ruszą wyprzedaże i kupisz rower nawet kilkaset złotych taniej.
Pokres Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam! Co powiecie o rowerku: Author Stratos 2011 Bede go miał za 1300zł. Opłaca sie? I co onim powiecie. Czekam na odp. http://www.roweroteka.pl/Rower_Author_Stratos_2011-1155.html
Eryk Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 Ja mam stratosa 2009, niewiele się różni, ja jestem zadowolony bardzo dobry i trwały rower pod warunkiem że zapamiętasz sobie by go celowo nie niszczyć, to nie jest rower do cięzkiego terenu ani do szaleństw ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.