Skocz do zawartości

wypad do Wisły

Balian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam 19 lat, w tym tygodniu zamierzam wyruszyć w jednodniowy wypad nad Jezioro Czemiańskie - źródeł Wisły. Trasa opierać się będzie o Wiślaną Trasę Rowerową.

Wyruszam z Ruda Śląskiej, tak że na WTR wjedzie się w Pszczynie.

Jeśli ktokolwiek będzie chętny - preferowałbym wyjechać w czwartek/piątek/sobotę.

Pozdrawiam,

Balian.

Napisano

Starganiec byłby ok.

Co do terminu - to myślę, że może być to piątek - ale można przełożyć na sobotę.

Napisano

Niestety muszę ją przesunąć w termie - za to jutro wybieram się do Pszczyny - jeśli jesteś/cie chętny to daj znać.

Napisano

jak Ci dziadek nie przeskadza to moge sie zabrac jutro , a co do miejsca spotkania to mysle ze jest ok tylko godzina zdecydowanie za pozna , tak 8 bylaby ok.

to jak szykowac rower? aha a jaka trasa pojedziemy , asfalt czy las?

Napisano

a jakim ten twój dziadek tempem jeździ?

8 to chyba za wcześnie. Przecież to tylko 2 godz jazdy głównie lasem

Ja proponuje jechać przez Katowice Podlesie, Tychy Paprocany i Kobiór cały czas czerwonym szlakiem(na terenie Katowic to jest czarny szlak) dopiero w Tychach robi się czerwony

LINK :

http://skroc.pl/6a5a

albo od Paprocan odbić na Studzienice od razu bo w Kobiórze coś robią na tym czerwonym szlaku

Mogę poprowadzić kilka razy tamtędy jechałem już

Co wy na to?

Ja się zamknąłem w 46.85km ale od Katowic jechałem przez Muchowiec i Lędziny

W drogę powrotną to przez całe Tychy przejechaliśmy wracałem przez Murcki i wyszło 62,17km

Napisano

Można też jechać przez Mikołów do Tych - tyle że jest to jazda głównymi drogami.

W razie gdyby coś się przeciągnęło/stało/naglił czas itd. - można wrócić poprzez PKP.

Myślę, że możemy wyruszyć o 9.00 z Stargańca (parking).

Proszę jednak o wpisanie się, czy będzie się na pewno.

Napisano

Będę na 100% na parkingu o 9.00 na Stargańcu

Najlepiej jechać na Tychy-Paprocany a potem odbić na Studzienice cały czas prosto, bo nie warto jechać na czerwony szlak nie przebijemy się tam bo robią jest rozkopane więc myślę, że tak będzie najlepiej, a potem w Studzienicach jechać tym niebieskim szlakiem na zamek od Studzienic jest to około 5km

Napisano

a jakim ten twój dziadek tempem jeździ?

8 to chyba za wcześnie. Przecież to tylko 2 godz jazdy głównie lasem

Ja proponuje jechać przez Katowice Podlesie, Tychy Paprocany i Kobiór cały czas czerwonym szlakiem(na terenie Katowic to jest czarny szlak) dopiero w Tychach robi się czerwony

LINK :

http://skroc.pl/6a5a

albo od Paprocan odbić na Studzienice od razu bo w Kobiórze coś robią na tym czerwonym szlaku

Mogę poprowadzić kilka razy tamtędy jechałem już

Co wy na to?

Ja się zamknąłem w 46.85km ale od Katowic jechałem przez Muchowiec i Lędziny

W drogę powrotną to przez całe Tychy przejechaliśmy wracałem przez Murcki i wyszło 62,17km

no to jak Ty jezdzisz do Pszczyny w 2 godziny to ja wymiekam , a tak na powaznie to ostatnio zeszlo nam 4 godz. z odpoczynkami , srednia ok 20km/h , Balian napisz mi na priv czy tutaj jak chcesz nr tel , bede o 9 na stargancu i ewentualnie jak bedziecie za szybcy to sobie pojedziecie a ja swoim tempem sie bede meczyl sam :icon_wink:

aha droga przez kobior wg mnie lepsza

Napisano

2h20min mi zeszło od Katowic, z kumplem spotkaliśmy się w Lędzinach na moście nad trasą S1.

Średnio mieliśmy około 24km/h więc w sumie nie dużo !!

A od Stargańca jest jakieś 2godzinki bo można zapierdalać przez Sandacza, Kamieńską, Armii Krajowej/Uczniowską a potem się wbić na Zaopustę i się jest w Tychach już potem przez drogę 44 przejechać i do Lasu na ulicy leśnej a tam też dobre też da się zapierdalać i cały czas prosto do Pszczyny

P.S Mogę wycieczkę poprowadzić

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...