Balian Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam, mam 19 lat, w tym tygodniu zamierzam wyruszyć w jednodniowy wypad nad Jezioro Czemiańskie - źródeł Wisły. Trasa opierać się będzie o Wiślaną Trasę Rowerową. Wyruszam z Ruda Śląskiej, tak że na WTR wjedzie się w Pszczynie. Jeśli ktokolwiek będzie chętny - preferowałbym wyjechać w czwartek/piątek/sobotę. Pozdrawiam, Balian.
biker90 Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 ale kiedy dokładnie gdzie zbiórka może na Stargańcu??
Balian Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 Starganiec byłby ok. Co do terminu - to myślę, że może być to piątek - ale można przełożyć na sobotę.
biker90 Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 mnie już w sobotę nie będzie w kato i chyba też nie w piątek więc czwartek mi pasuje pojedziemy przez Katowice Podlesie co nie??
Balian Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Napisano 3 Sierpnia 2011 Niestety muszę ją przesunąć w termie - za to jutro wybieram się do Pszczyny - jeśli jesteś/cie chętny to daj znać.
biker90 Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 a o której i gdzie? może Starganiec godzina 10.00 tam koło parkingu.
grzegorzkm Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 jak Ci dziadek nie przeskadza to moge sie zabrac jutro , a co do miejsca spotkania to mysle ze jest ok tylko godzina zdecydowanie za pozna , tak 8 bylaby ok. to jak szykowac rower? aha a jaka trasa pojedziemy , asfalt czy las?
biker90 Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 a jakim ten twój dziadek tempem jeździ? 8 to chyba za wcześnie. Przecież to tylko 2 godz jazdy głównie lasem Ja proponuje jechać przez Katowice Podlesie, Tychy Paprocany i Kobiór cały czas czerwonym szlakiem(na terenie Katowic to jest czarny szlak) dopiero w Tychach robi się czerwony LINK : http://skroc.pl/6a5a albo od Paprocan odbić na Studzienice od razu bo w Kobiórze coś robią na tym czerwonym szlaku Mogę poprowadzić kilka razy tamtędy jechałem już Co wy na to? Ja się zamknąłem w 46.85km ale od Katowic jechałem przez Muchowiec i Lędziny W drogę powrotną to przez całe Tychy przejechaliśmy wracałem przez Murcki i wyszło 62,17km
Balian Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Napisano 3 Sierpnia 2011 Można też jechać przez Mikołów do Tych - tyle że jest to jazda głównymi drogami. W razie gdyby coś się przeciągnęło/stało/naglił czas itd. - można wrócić poprzez PKP. Myślę, że możemy wyruszyć o 9.00 z Stargańca (parking). Proszę jednak o wpisanie się, czy będzie się na pewno.
biker90 Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 Będę na 100% na parkingu o 9.00 na Stargańcu Najlepiej jechać na Tychy-Paprocany a potem odbić na Studzienice cały czas prosto, bo nie warto jechać na czerwony szlak nie przebijemy się tam bo robią jest rozkopane więc myślę, że tak będzie najlepiej, a potem w Studzienicach jechać tym niebieskim szlakiem na zamek od Studzienic jest to około 5km
grzegorzkm Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 a jakim ten twój dziadek tempem jeździ? 8 to chyba za wcześnie. Przecież to tylko 2 godz jazdy głównie lasem Ja proponuje jechać przez Katowice Podlesie, Tychy Paprocany i Kobiór cały czas czerwonym szlakiem(na terenie Katowic to jest czarny szlak) dopiero w Tychach robi się czerwony LINK : http://skroc.pl/6a5a albo od Paprocan odbić na Studzienice od razu bo w Kobiórze coś robią na tym czerwonym szlaku Mogę poprowadzić kilka razy tamtędy jechałem już Co wy na to? Ja się zamknąłem w 46.85km ale od Katowic jechałem przez Muchowiec i Lędziny W drogę powrotną to przez całe Tychy przejechaliśmy wracałem przez Murcki i wyszło 62,17km no to jak Ty jezdzisz do Pszczyny w 2 godziny to ja wymiekam , a tak na powaznie to ostatnio zeszlo nam 4 godz. z odpoczynkami , srednia ok 20km/h , Balian napisz mi na priv czy tutaj jak chcesz nr tel , bede o 9 na stargancu i ewentualnie jak bedziecie za szybcy to sobie pojedziecie a ja swoim tempem sie bede meczyl sam aha droga przez kobior wg mnie lepsza
biker90 Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 2h20min mi zeszło od Katowic, z kumplem spotkaliśmy się w Lędzinach na moście nad trasą S1. Średnio mieliśmy około 24km/h więc w sumie nie dużo !! A od Stargańca jest jakieś 2godzinki bo można zapierdalać przez Sandacza, Kamieńską, Armii Krajowej/Uczniowską a potem się wbić na Zaopustę i się jest w Tychach już potem przez drogę 44 przejechać i do Lasu na ulicy leśnej a tam też dobre też da się zapierdalać i cały czas prosto do Pszczyny P.S Mogę wycieczkę poprowadzić
Balian Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Napisano 3 Sierpnia 2011 Pax, pax To w takim razie widzimy się o 9.00 na parkingu Stargańca.
grzegorzkm Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 Dzieki panowie za przejazdzke u mnie wyszlo 115km z hakiem , nowe rejony zwiedzone wiec jest ok pozdro
biker90 Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 Też dzięki, fajnie się jechało! Mi wyszło 127.05 km tempo 22.57 km/h
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.