freddiedurke Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam, mam pytanie odnośnie opony Kontender 26x1.0 a obręcz MTB. Posiadam rower Kross Level A2 2009 i oryginalne obręcze Kross R Disc. Niestety nie mogę znaleźć nigdzie szerokości obręczy dlatego też mam pytanie czy ktoś z Was się orientuje czy tak cienka opona jak Kontender 26x1.0 wejdzie na obręcz MTB Kross R Disc? Z góry dzięki
olomaster Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam ! Kross R'y mają 19 mm szerokości. Więc wg tej tabelki :http://www.bicycletires.com/images/tire-width-chart.gif Opony 1 calowe będą na styk ;d Pozdrawiam Olomaster
kenjisan Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Dziś zamówiłem karma kontender 1.0 na moje fulcrumy, których wewnętrzna szerokość to 19mm. Jak tylko dojdą będę mógł więcej powiedzieć.
freddiedurke Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Napisano 2 Sierpnia 2011 Dzięki za szybkie odpowiedzi i Kenjisan jeżeli będziesz tak miły to napisz jakie były efekty tzn. czy opony weszły. Z góry dzięki
kenjisan Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 Oponki przyszły. Dziś nie będę zakładał bo mam zamiar jeszcze po lesie pośmigać wieczorem. Póki nie mam drugiej pary kół to kontendery są opcją odświętną. Przed weekendem na pewno je założę.
kenjisan Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 Jestem po mini teście, z ciekawości założyłem wczoraj na przód. Wchodzą ładnie, dętki ze zdjęcia (kendy 1,0-1,5). Ucieszył mnie fakt że dałem radę założyć i zdjąć bez użycia narzędzi (łyżek, płaskiego). Trochę ekwilibrystyki jest ale w trasie da się zrobić. Tylko strasznie "koślawo" rower wygląda na tych wąskich oponach W szosie jakoś mniej mnie raziło. Może kwestia przyzwyczajenia. Nie o wygląd też chodzi. ps. mała reklama, kupowałem w ctbikespl na allegro. Przesyłka ekspresowa. Polecam.
freddiedurke Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Napisano 6 Sierpnia 2011 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź Bardzo pomocna Dzięki jeszcze raz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.