Skocz do zawartości

[Akcja] Lampki Magicshine - nowa dystrybucja.

DominikM

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj przetestowałem mj 872 i powiem szok. W trybie low da rade swobodnie jechać około 20-25 km a w następnym rewelka nic wiecej nie potrzeba. Trochę boje się o innych użytkowników dróg bo lampka będzie oślepiać.

Ale no cóż lepiej być widocznym.

Jestem ciekawy jak wypada mj 858

DominikM, kiedy można się spodziewać jakiś testów MJ-868 ? Na nocne harce nie mam ostatnio czasu, ale cały czas myślę o nowych lampkach i zastanawiam się nad MJ-872 lub MJ-868 z dodatkowym pakietem akumulatorów MJ-6010 tak jak pawelsystem.

Odnośnie MJ-868 interesują mnie tryby świecenia, czas działania lampki i czy dużo traci na optyce.

a jak po wczorajszym zastanawiam sie czy nie zrobić sobie jakiegos daszka nad lampką co by nie oślepiac innych kierujacych !!!

P.S. wczoraj jadąc sobie droga zatrzymał się kierowca i pyta mnie co ja to mam bo świeci bardzo dobrze. Ja mu na to że fajna lampka (podałem oczywiście namiar na firme poltronic)i wierce dalej dziure w brzuchu że to dopiero początek i są jeszcze 3 tryby wyzej bo byłem na najniższym. Koles na chwile zamilkł, i pyta gdzie mam akumlator. No to wyjaśniłem wszystko. Po krótkiej prezentacji i wymianie zdan pan przeprosił i pojechał, a ja z bananem na buzi jade dalej :thanks:

Przepraszam ale ostatnio mam taki nawał pracy, że jedyne co zrobiłem to zdjęcia terenowe - teraz w weekend postaram się to wszystko uploadować.

Wszystkie akumulatory sa kompatybilne ze wszystkimi lampkami.

868 ma pakiet 5,6 zamiast 4,4Ah co daje efektywnie czas pracy około 4,5 godziny w high. Tryby są standardowe znane z 808 100%/30%/migacz.

Patrze i patrze na owe ciekawe testy porównawcze i jednak mimo wszystko wydaje mi się (może to mój monitor w laptopie) że pierwsza wersja 872 rev.1 dawała bardziej naturalne światło bez widocznego spota przed rowerzystą. Tak jakby całość pola równomiernie oświetlona, ale może Dominik opisze to nam w kilku słowach jak to jest "na żywo" bo my biedni :confused: tylko możemy konfrontować możliwości tych wspaniałości w oparciu o testowe fotki. Zasięg to inna sprawa, ale właśnie czy całe pole widzenia nie było bardziej naturalnie oświetlone w rev.1 ?

bassmatt, już V1 dawała bardzo dużą ilość światła, ale optyka efektywnie dająca kąt około 30*C nie dawała zasięgu wystarczającego do szybkich zjazdów - brakowało zasięgu. Teraz kąt został zawężony do około 23-25* co jest optymalnym zakresem dla roweru - kompromis pomiędzy zasięgiem a rozproszeniem.

872v1872v2.jpg

Naniosłem znaczniki na około 25 i 40m - dosyć dobrze widać, że v1 zaczyna ginąć a v2 pozwala na wyróżnienie tego na co się świeci (lepszy zasięg) a oświetlenie pierwszego planu pozostaje w obydwu lampkach na podobnym poziomie.

Dominik mozesz zarzucic jakies porownanie magicshinow do bocialarki wzgledem 1 rzeczy?

- Doswietlenie boku, niestety w Boci brakowalo mi doswietlania wiekszego kata, w lesie to byl problem bo kazdy zakret czy zwrot i trzeba bylo w nocy zwalniac do 5-10km/h zeby nie wpasc na cos zza zakretu :D Tak wiem, czolowka na kasku bylaby lepsza, ale na razie nie bardzo wchodzi w gre.

Witam.

Też chętnie zamówiłbym mj 872 z mocowaniem na czoło/kask oraz dodatkowy kabel. No i chętniej z większym pakietem. (kiedyś dokupie jeszcze ze dwa, w razie długich akcji jaskiniowych.

Tylko kiedy można się spodziewac transportu, bo nie ma sensu ściągac jednej sztuki z chin, gdzie będą problemy z gwarancja...

Na poltroniku zniknął dział ;/

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...