DominikM Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Dostałem w firmie zielone światło na przeprowadzenie akcji zakupowej u Magicshine'a - docelowo ma być to dystrybucja, ale jeszcze zobaczymy co z tego wyjdzie . Czas realizacji od dzisiaj to około 3-4 tygodnie. Sponsorem akcji zostaje firma Poltronic S.A. z Wrocławia. Wszystkie ceny brutto z gwarancją i paragonem / fakturą vat + przesyłka wedle wyboru. Co zamierzam sprowadzić : Magicshine MJ-858 (kopia kultowej w stanach Dinotte 200). 1xCree XP-G, 350+ lumenów realnie, zasilanie 2x18650 w wersji gumowanej, nowa ładowarka. Cena : 195 zł => http://sklep.poltronic.eu/pl/mj-858-ledowa-lampka-rowerowa.html MJ-858-Shenzhen MINJUN Electronic Co.,Ltd Magicshine MJ-872 rev 2 (węższa optyka od testowanej w czerwcu). 4xCree XP-G 1200+ lumenów realnie, zasilanie 4x18650 w wersji gumowanej, nowa ładowarka. Cena : 420 zł => http://sklep.poltronic.eu/pl/mj-872-ledowa-lampka-rowerowa.html MJ-872-Shenzhen MINJUN Electronic Co.,Ltd Magicshine MJ-868 1xCree XM-L 900 lumenów realnie, nowy pakiet o pojemności 5,6Ah zamiast standardowych 4, szybka z powłokami, łatwiejsze sterowanie, nowy pokrowiec baterii, nowa ładowarka - generalnie Magicshine zaczyna celować w rynek "lepszych" produktów + torba na lampkę i jakies gadgety. Cena : 435 zł => http://sklep.poltronic.eu/pl/mj-868-ledowa-lampka-rowerowa.html Mountain Bike Light,MJ-868-Shenzhen MINJUN Electronic Co.,Ltd Pierwsze zamówienie obejmuje kilkadziesiąt lampek - jak ktoś chce coś z tego co proponuje to można mi wysłać maila co / ile, zrobię listę do realizacji - następne zamówienie będzie dopiero na początek października najpewniej, jak mnie za to z roboty nie wyleją . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 piszę się na Magicshine MJ-872, chyba że polecałbyś bardziej Magicshine MJ-868 bo szczerze mówiąc sie na tym nie znam. W każdym razie jak już będą w Polce to biorę jedną z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jeszcze się nie bawiłem 868 - biorę tylko kilka sztuk na pierwsze testy. Jak by się ktoś pytał o ceny samych akumulatorów, to są stosunkowo wysokie : MJ-828 - plastik alu z wyświetlaczem, 4,4Ah -145 zł MJ-6002 - gumowany z pokrowcem, 4,4Ah - 130 zł MJ-6010 - gumowany z pokrowcem, 6,6Ah - 180 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Jak już dojdą na testy to będę zainteresowany kupnem - oczywiście jeśli testy wypadną pozytywnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 być może ja będę zainteresowany Magicshine MJ-872 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 chyba ja też będę zainteresowany 872 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 znana jest już jakaś przybliżona data kiedy te lampki będą na miejscu do kupienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Trochę zamieszania wyszło z obowiązkową certyfikacją na CE, ale już mam komplet papierów - 7-go września mają być gotowe do odbioru, ktoś od nas z firmy je sprawdzi na miejscu i polecą DHL-em do Polski. Czyli za jakieś 2 tygodnie będą/powinny być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 One będą sprzedawane przez Allegro czy jakoś inaczej ? i czy ceny takie na bank będą jak te które podałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 dymcio111, wystawie je w firmowym sklepie sieciowym, jak coś zostanie po zamówieniach deklarowanych to zastanowię się nad allegro, ale tam pewnie trafią tylko MJ-858 w celu rozpropagowania informacji. Ceny będą takie jak podałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 5 Września 2011 Udostępnij Napisano 5 Września 2011 ja niestety się nie doczekałem i w między czasie byłem zmuszony kupić jakas lampkę. Na razie rezygnuję jak zdążę dozbierac kasę to się odezwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 ja się pisze na jedną tylko czekam na test mj 858 będę wybierał między mj 858 a mj 872 tak więc proszę o rezerwacje i info jak przyjdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastek81 Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Mam pytanie odnośnie MJ-872, czy jest możliwość ściągnięcia takiego zestawu (dwie lampy) http://www.ebay.com/itm/Magicshine-2-x-MJ-872-Front-Cycle-Lights-3200-Lumens-/140593172435?pt=UK_SportsLeisure_Cycling_Bike_Lights&hash=item20bc018fd3 ... rozsądnej cenie? Czasem fajnie oświetlić nocą pół lasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 7 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Ten zestaw jest bez sensu trochę - jak by dać tam lepszy = bardziej pojemny aku to jeszcze coś by takie zestawienie dało, ale z 4,4Ah to nawet w niższych trybach lampki wyssą go w 2 godziny i po krzyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastek81 Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 To, że zżera baterie to się domyślam , zastanawiałem się też nad dodatkowa baterią do tego zestawu http://www.ebay.com/itm/Magicshine-MJ-6010-Lithium-Endurance-Battery-6-Pack-/140581852536?pt=UK_SportsLeisure_Cycling_Bike_Lights&hash=item20bb54d578 Po prostu wygodniej było by mi śmigać z jedną baterią w zapasie (wrzucam do plecaka) i jedną przymocowaną do ramy. Na razie się zastanawiam czy wymienić akku w Sigmie Evo X czy jednak zmienić na Magicshine-a, choć jeśli chodzi o same świecenie to Evo jest zabytkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Uff w końcu... Dziewczyna ode mnie z firmy zrobiła kontrolę towaru na miejscu i wszystko jest zgodne z zamówieniem. W Polsce na sprawdzanie czegokolwiek jest już za późno - więc procedura się trochę ciągnie Zapomniałem wcześniej napisać, że MJ-858 ma nakładkę zmieniająca ją w XXX lumenową lampkę tylną Dostawa - przyszły tydzień tak jak już komuś pisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 9 Września 2011 Udostępnij Napisano 9 Września 2011 super czekam na test mj 858 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Dominik, czy będziesz też miał w sprzedaży same ładowarki do MS? Takie, które naładują pakiet w <5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Na przyszłość mogę zamówić - choć jak znam chińczyków to zażyczą sobie za nią tyle co za 1/3 lampki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 To zorientuj się w temacie, jeśli możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 jak tam są juz lampeczki w kraju. już nie moge sie doczekać a na dworze coraz ciemniej jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Musiałem sobie zrobić przerwę techniczną na chorowanie, ale wczoraj udało mi się wpakować lampki na sklep. Ceny zgodne z obietnicą, choć dolar ostatnio szaleje i nie wiem jak to będzie w następnej dostawie. http://poltronic.com.pl/go/_info/?id=68129 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 właśnie wczoraj już zamówiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 ja też już wczoraj zamówiłem - mój informatyk się spisał i już o 15 było zamówione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 dotarła do mnie dziś lampka mj-872 moc to potęga - dzieki Mam jeszcze pytanie: -Czy baterie w jakiś sposób trzeba formatować??? -Czy można ją doładowywać??? a widzieliscie ceny w sx sport - szokujące są!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.