Skocz do zawartości

[rower-1500zł] szukam godnego krossa A2 bądź czegoś w podobie

ykS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, szukam roweru dla siebie tj. 177cm wzrostu więc ramy do jakich się przymierzam to 19" ma to być pierwszy rower po całej masie makroszitów i krossów do 700zł ;) od kwietnia za tematem chodzę, ale teraz jak już są fundusze to nagle nie ma gdzie kupić, gdyby tylko powtórzyła się taka okazja jak tu : http://www.forumrowerowe.org/topic/89654-rower-kross-a2-disc-2011-czy-2010/ to od razu bym wziął czy jednego czy drugiego :) ale do rzeczy : optymalnym byłby a2 2011 lub ten pomarańczowy na tarczy hydraulicznej( choć jeśli trafiła by się sztuka poniżej 1300zł to mogę sobie darować tarcze), przerzutka no wiadomo najlepiej żeby była deorka ale przełknę też alivio czy acere, spring myślę że dart3 albo suntour xcm wystarczy - może jakieś inne rowerki poza A2ką też spełniają te ogólne założenia i są godne uwagi ? nie wiem czy to tylko moje odczucie że jakoś mało się teraz zrobiło tych rowerków i na allegro i w sklepach internetowych, na wiosne co rusz gdzieś widziałem ciekawe egzemplarze za półdarmo ;) stąd moje pytanie czy kupować teraz z tego co się uda wynaleźć czy może poczekać na późne lato/jesień i będzie wtedy lepszy rynek na takie zakupy ? Pomóżcie - co kupić żebym potem nie marudził :P

Napisano

Krossa sobie odpuść,mają słabe ramy.Proponuję Cube Aim.Dla Ciebie rama 18" akurat.Ramy są niezłe.Widelec tylko XCM,ale,jak nie masz dużej nadwagi,poradzi sobie.

Napisano

Krossa sobie odpuść,mają słabe ramy.Proponuję Cube Aim.Dla Ciebie rama 18" akurat.Ramy są niezłe.Widelec tylko XCM,ale,jak nie masz dużej nadwagi,poradzi sobie.

Dlaczego słabe proszę odpowiedz bo jestem bardzo ciekawy skoro są takie liche to dla czego tylu ludzi go ma ?

Napisano

no tą a2kę już dużo wczesniej widziałem ale boje się tej 17" ramy.. czy nie będzie za mała.. a cuba aima da się kupić w innej cenie niż 1699 ?:D

Napisano

Dlaczego słabe proszę odpowiedz bo jestem bardzo ciekawy skoro są takie liche to dla czego tylu ludzi go ma ?

Oczywiście chodzi mi o rowery górskie z serii Hexagon i Levele do 4.Skoro to są rowery górskie,to powinny sobie radzić bardzo dobrze w terenie.Większość modeli tych tanich,żle sobie z tym radzi,ramy potrafią się uginać,są mało sztywne.Większość używa,bo są tanie i mają błyskotliwy osprzęt.

no tą a2kę już dużo wczesniej widziałem ale boje się tej 17" ramy.. czy nie będzie za mała.. a cuba aima da się kupić w innej cenie niż 1699 ?:D

Lepiej kupić rower z ramą mniejszą o cal lub z większą.Mniejsze rowery są zwrotniejsze i lepiej się je prowadzi,a to ma być rower do jazdy w terenie,chyba.
Napisano

no tak im mniejszy tym zwrotniejszy, aczkolwiek 17" to już o 2" mniej niż założony rozmiar.. ( a na A2ce 17" to jeździ moja dziewczyna która ma poniżej 170cm) dlatego się obawiam ze 17" to już za mało ( a szukać w łodzi krossa a2 w jakimś salonie to ze świecą.. po tego 17" wybraliśmy się aż na mazury ;) ) a co do terenu to tak ma być użytkowany w lasach,na polach, i czasem jak mnie fantazja poniesie to i kopalnia piasku/żwiru :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...