Skocz do zawartości

[200km] w weekend

MlodyBarney

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, planuje zrobić w weekend 200km :D taki sobie oto cel...:) Trasy jeszcze nie mam... Miałbym gdybym wiedział gdzie jest w miarę płasko. Kto chetny i zdeterminowany zapraszam do wątku:)

Napisano

nie ma chetnych bo w sumie nic nie napisales , 200km mozna zrobic jezdzac na okolo domu przez caly dzien ,skoro organizujesz wycieczke to zaplanuj ja od poczatku do konca , napisz cel podrozy , asfaltem czy lasem , sobota czy niedziela.

Wstepnie jestem zainteresowany , tylko o wiecej konkretow prosze :icon_wink:

Napisano

W sumie zapomniałem o konkretach wybaczcie.

A więc:

Najchętniej w sobotę, żeby w niedziele trochę się zregenerować co by szef w poniedziałek nie miał za złe, że umieram.

Wszystko myślę robić asfaltem, żeby dość szybko leciały kilometry.

Trasa:

http://maps.google.pl/maps?saddr=Chorz%C3%B3w&daddr=Olesno+to:50.6876777,17.9828627+to:50.40102,18.60983+to:Chorz%C3%B3w&hl=pl&ie=UTF8&sll=50.58552,18.68514&sspn=1.058532,2.469177&geocode=FZB6_wIdTTkhASkJ-Kzbhc0WRzF73MJYOiKgqQ%3BFXxLCAMdgPwYASkZdkAWOvMQRzH2OoYEAp0-Lw%3BFb1uBQMdjmUSASnZwJDu8lMQRzElumFRkaFQHQ%3BFfwOAQMdpvYbASmHSt_EWiQRRzHhsqGJTTTC2Q%3BFZB6_wIdTTkhASkJ-Kzbhc0WRzF73MJYOiKgqQ&mra=dpe&mrsp=3&sz=9&via=2,3&z=9

Myślałem o czymś takim Chorzów, Bytom, Zabrze, Pyskowice, Toszek, Strzelce Opolskie, Opole, Olesno, Lubliniec, Tarnowskie Góry, Piekary Śl i Chorzów z powrotem.

Cel? po prostu ujrzeć na liczniku 200km w miłej atmosferze i po prostu sprawdzić się na takim dystansie/

Napisano

hmmm niby ok , ale od Olesna DK nr 11 jest bardzo ruchliwa , jest to droga ktora prowadzi az do Kolobrzegu , moze zamiast 11 to poleciec na Dobrodzien ?

Napisano

W sumie masz rację nie pomyślałem o tym, nie znam sie za bardzo która droga jest bardziej, a która mniej ruchliwa. Dobrodzień, a później Zawadzkie, Wielowieś i dalej Pyskowice i powrót tą samą drogą czy jakaś alternatywa? Na drogach się za bardzo nie znam i nie lubię wyznaczać tras:)

Napisano

Kusi mnie to 200, ale przez ten miesiąc więcej biegałem jak jeździłem :/

Ale wydaje mi się, że nikt gnać nie będzie. Średnia 20km/h i będzie git :)

Na jakich oponach ? :)

Napisano

Ja przez ostatni miesiać więcej piwa wypiłem niż kilometrów nabiłem:P nie no wakacje były nad morzem się było i nie za bardzo jak jeździć było. Średnia koło 20km/h jak będzie to będzie super. Wydaje mi się, że jedna dłuższa przerwa by w miarę nabrać sił się przyda na jakąś zupke czy coś ciepłego do zjedzenia. Ja właśnie zastanawiam się jakie opony albo uda mi się założyć Kendy Kwesty 1" na moje koła albo na Karmach 2,0" bede jechał:) (takich jak Ty masz chyba). Im więcej tym lepiej co by stworzyć mały peleton i to zawsze jakiś wspomagacz jest. Błagam tego u góry co by pogoda dopisała bo na razie coś tam nie halo z tą pogodą podobno.

Kurde. Właśnie zobaczyłem na prognozę i ma padać w sobotę... Zaczynam się troszkę wkurzać przez tą pogode wczoraj, dzisiaj, jutro podobno też super i jak to wiadomo w weekend ma znów się posypać:( Oby nie... Zobaczymy jutro jakie prognozy będą:(

Napisano

Młody nie zakładaj Kwest :) Ja będę jechał na Karmach.. dopompuje się i satysfakcja będzie większa :)

wg new.meteo nie będzie, aż tak źle. Zobaczymy dziś wieczorem.

Nie przyjemniej było by do Wisełki pojechać ? Jazda w lesie mniej męczy jak długa jazda asfaltem.

Napisano

W sumie Wisła i z powrotem tak jak jechaliśmy do Pszczyny i dalej jak innym razem bez Ciebie jechaliśmy do Wisły byłaby również dobrą opcją w Wiśle jeżeli ktoś będzie miał mega spadek formy to może wracać pociągiem (oby nie) Kurde tylko trzeba ugadać godzinkę jutrzejszą:)

Mam nadzieje, Mordiz,że pojedziesz:P bo tylko na jednej wycieczce z nami byłeś:)

Pozdro!:)

Napisano

Jak dla mnie Wisła była by ok, na rowerze mnie tam nie było :)

Tylko o której i gdzie ? Ja mogę ciebie jakoś z Chorzowa zgarnąć.

Nie wiem kto tam jeszcze jedzie.

Niby ma lekko padać jutro. W razie czego się schowamy :)

Napisano

Mordiz podaj myślę koło 8 wyjechać. Fajna droga była do Wisły;) wiem, że oprócz mnie jedzie mój kolega na 100% podaj jakąś godzinę myślę, że 8 byłaby ok tutaj gdzieś w Chorzowie. Jechałbyś Katowicką czy Świętochłowicką?

Mordiz podaj jakieś miejsce i godzine w Chorzowie gdzie się spotkamy...:) Chyba jedziemy w 3kę;)

Napisano

coz chcialem jechac ale moj organizm juz sie regeneruje tak szybko jak kiedys i jeszcze mnie bola nogi po czwartkowym rajdzie (115km) , wiekowy juz jestem :( niestety , moze innym razem

Napisano

kurde szkooda... Im więcej tym lepiej... Mam nadzieje, że jutro dam rade:P Mordiz odezwij się jak z jutrem!:)

kurde szkooda... Im więcej tym lepiej... Mam nadzieje, że jutro dam rade:P Mordiz odezwij się jak z jutrem!:)

Napisano

Młody odezwij się na gg : 4591530.

Dobra. Widzę się nie doczekam :) Będę jechał pewnie chorzowską. Rano powinien być mały ruch. Rano odpalę kompa więc zaklikaj gdzie się spotkamy. Postaram się być tam na 8. Tak więc do jutra, mam nadzieje ze się jeszcze zgadamy dokładniej na gg.

Pzdr.

Napisano

szkoda ze wam nie wyszlo , jednak wynik 150km tez jest fajny , ja zrobilem wczoraj 93km szlak asfaltowo-szutrowy na okolo no powiedzmy polkole aglomeracji slaskiej , objechalem mikolow, łaziska , orzesze , wyry i tychy zwakow ze zwakowa na mikolow k-ce podlesie na starganiec i do domu :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...