dawid9999 Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam Dziś sprawiłem sobie nową zębatke Shimano Deore FC-M510 do mojej korby Truvativ Five-d i zdziwił mnie wygląd zębów nie które są dosłownie jak stożek a inne tak jakby troche zjechane sami to oceńcie wrzucam zdj czy tak powinno być ? http://imageshack.us.../dsc00312r.jpg/ Z góry dziękuje
rzymo Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Tak ma być - te wszystkie piny, nity, "uszkodzone" zęby wspomagają zmianę biegów.
dawid9999 Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 Aha dziękuje, chciałem się upewnić, przeglądnąłem również kilka modeli korb shimano deore i te zębatki wyglądają tak samo, więc się uspokoiłem. Plus leci ps: a jeszcze mam pytanie, dlaczego niektóre zębatki na allegro jak i również w nowych korbach zęby są idealnie proste np w mojej korbie jak patrzyłem na allegro to są wszystkie idealnie proste dlaczego tak jest ?
rzymo Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 To już zależy od producenta, od umiejscowienia konkretnej zębatki (np. w małych dwudziesto kilku zębowych żadne udziwnienia nie są potrzebne).
dawid9999 Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 Aha no dzięki ps: sory za ortograf, ale szybko pisałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.