Rulez Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 gilgamesz Sądząc po tym co napisałeś, dla ciebie lepsze były by takie buty : http://www.bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&a...ory&pid=638 Co do wygody - są OK., mocno trzymają, podeszwa uniwersalna - nie ślizga się tak jak typowe buty SPD. Jeśli chodzi o jakość wykonania - nie narzekam - są dużo bardziej uniwersalne od np. Sidi Dominator które też posiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 gilgamesz - a nie lepiej zacząć od pedałki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolverine Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam, na dniach zamierzam zaopatrzyć się w Zestaw Magicznych SPD, dokładniej: -buty Shimano M086 http://cyklotur.com/x_C_Sz2.html?PT=531374...ZTA=8&HNT=T -i pedały Ritchey comp V4 MTB http://centrumrowerowe.pl/index.php?s=7120...skid=1&l=pl . Pytania: 1. Co o nich sądzicie? 2. Czy są kompatybilne? 3. W komplecie z pedałami dostanę bloki; a te blaszki, do których bloki przykręcę powinny być w komplecie z butami? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Rulez mam już tego typu butki(jakiś model Accenta) i chyba jednak wolałbym jakieś typowe SPD.Dzis przymierzałem Spece Comp i naprawdę fajnie leżą na nodze.Do tego są lekkie i dobrze trzymają nogę.Ja podczas swoich wypraw rowerowych chodzę raczej mało wię sztywniejsza podeszwa to nie problem. Chyba że podczas jazdy w butach ze sztywniejszą podeszwą mogę odczuwać jakiś ból? Wiem że dla takiej jak moja jazdy, to może przerost treści nad formą ale jak już mam tego spróbować(z duszą na ramieniu )to chciałbym już kupić jakies dobre obuwie. Wiem na pewno,że muszę mieć możliwość przymiarki przed kupnem, bo mam dość szeroką stope i wysokie podbicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 wię sztywniejsza podeszwa to nie problem. Chyba że podczas jazdy w butach ze sztywniejszą podeszwą mogę odczuwać jakiś ból? To zalezy od budowy stopy, ale przy sztywnej podeszwie- oraz całym bucie SPD ból jest bardzo możliwy - mnie stopy bolą zarówno w Shimano jak i Sidi - tylko w Time jest lepiej.Ponadto trudno porównywać Time z Accentem ... niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 wię sztywniejsza podeszwa to nie problem. Chyba że podczas jazdy w butach ze sztywniejszą podeszwą mogę odczuwać jakiś ból? To zalezy od budowy stopy, ale przy sztywnej podeszwie- oraz całym bucie SPD ból jest bardzo możliwy - mnie stopy bolą zarówno w Shimano jak i Sidi - tylko w Time jest lepiej.Ponadto trudno porównywać Time z Accentem ... niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Na pewno masz rację, choć te moje Accenty to jakis wyższy model. Jednak w dalszym ciągu mam pytanie czy warto dopłacić do Speców Comp zamiast Speców Sport.Czy różnica jest tylko w klamrze i czy jej obecność w butach daje lepsze trzymanie na nogach? Rulez napisał o występowaniu bólu w stopach przy sztywniejszej podeszwie,czy często się to zdarza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 15 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 dobrym rozwiązaniem są 2 pary butów, sportowe i typowo turystyczne. posiadam sporty, buty w miarę dobre jakościowo i sztywne za taką kasę 270 zł, dobrze leżą dla mnie są mniej plastikowe niż shimano co do pedałki może Exustary ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Ktos mial stycznosc z nowymi shimano SH-M086? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.