Skocz do zawartości

[buty] SPD do 300 zł

muzycom

Rekomendowane odpowiedzi

gilgamesz Sądząc po tym co napisałeś, dla ciebie lepsze były by takie buty :

http://www.bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&a...ory&pid=638

Co do wygody - są OK., mocno trzymają, podeszwa uniwersalna - nie ślizga się tak jak typowe buty SPD.

Jeśli chodzi o jakość wykonania - nie narzekam - są dużo bardziej uniwersalne od np. Sidi Dominator które też posiadam.

Witam,

na dniach zamierzam zaopatrzyć się w Zestaw Magicznych SPD, dokładniej:

-buty Shimano M086 http://cyklotur.com/x_C_Sz2.html?PT=531374...ZTA=8&HNT=T

-i pedały Ritchey comp V4 MTB http://centrumrowerowe.pl/index.php?s=7120...skid=1&l=pl .

Pytania:

1. Co o nich sądzicie?

2. Czy są kompatybilne?

3. W komplecie z pedałami dostanę bloki; a te blaszki, do których bloki przykręcę powinny być w komplecie z butami?

Pozdr

Rulez mam już tego typu butki(jakiś model Accenta) i chyba jednak wolałbym jakieś typowe SPD.Dzis przymierzałem Spece Comp i naprawdę fajnie leżą na nodze.Do tego są lekkie i dobrze trzymają nogę.Ja podczas swoich wypraw rowerowych chodzę raczej mało wię sztywniejsza podeszwa to nie problem. Chyba że podczas jazdy w butach ze sztywniejszą podeszwą mogę odczuwać jakiś ból?

Wiem że dla takiej jak moja jazdy, to może przerost treści nad formą ale jak już mam tego spróbować(z duszą na ramieniu :icon_wink: )to chciałbym już kupić jakies dobre obuwie.

Wiem na pewno,że muszę mieć możliwość przymiarki przed kupnem, bo mam dość szeroką stope i wysokie podbicie.

wię sztywniejsza podeszwa to nie problem. Chyba że podczas jazdy w butach ze sztywniejszą podeszwą mogę odczuwać jakiś ból?

To zalezy od budowy stopy, ale przy sztywnej podeszwie- oraz całym bucie SPD ból jest bardzo możliwy - mnie stopy bolą zarówno w Shimano jak i Sidi - tylko w Time jest lepiej.Ponadto trudno porównywać Time z Accentem ... niestety.

wię sztywniejsza podeszwa to nie problem. Chyba że podczas jazdy w butach ze sztywniejszą podeszwą mogę odczuwać jakiś ból?

To zalezy od budowy stopy, ale przy sztywnej podeszwie- oraz całym bucie SPD ból jest bardzo możliwy - mnie stopy bolą zarówno w Shimano jak i Sidi - tylko w Time jest lepiej.Ponadto trudno porównywać Time z Accentem ... niestety.

Na pewno masz rację, choć te moje Accenty to jakis wyższy model. Jednak w dalszym ciągu mam pytanie czy warto dopłacić do Speców Comp zamiast Speców Sport.Czy różnica jest tylko w klamrze i czy jej obecność w butach daje lepsze trzymanie na nogach?

Rulez napisał o występowaniu bólu w stopach przy sztywniejszej podeszwie,czy często się to zdarza?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...