Skocz do zawartości

[buty] SPD do 300 zł

muzycom

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak. Z Bulletów mają na sklepie 43. Koleś mówi, że rozmiarówka się pokrywa i jak reflektujesz to ci zamawia 3 pary w różnych rozmiarach, a ty sobie wybierasz własciwy . Cena to 429 zł. Przecen brak. Nie zrozumiałem go. Po prostu Sidy w tym sezonie są tańsze i tyle.

Sam bym takie wybrał, bo i stylistycznie i cenowo fajowe buciki :) - ale niestety:

- mam zbyt szczupłe stopy

- SHIMANO nie ma połówkowych numerów, a ja własnie potrzebowałbym 43,5 SHIMANO

:arrow: tylko całe numery (43 zbyt ciasne, a w 44 pięta "lata" :angry: )

Jeśli na Twoich stopach będą ładnie leżeć, pięta będzie na swoim miejscu, nic tylko brać :030:

Pewny but, za małe pieniądze ;)

Też chyba wreszcie muszę kupić jakieś trepki SPD - daleki jestem jednak od maxymalnie sztywnej extremy, choć nie chciałbym też miękkich kapci - czy ktoś gdzieś widział/robił zestawienie (subiektywnych) odczuć twardości podeszw - że się tak wyrażę ?

Potrzebuję butów do jazdy długodystansowej, ale w zdecydowanej większości w terenie (nie na szosie), więc z opcją "podejścia" czasem, choć jestem zwolennikiem teorii o podjeżdżaniu gdzie się tylko da. Polecano mi shimanowskie 120, albo 121 - te ostatnie są chyba jednak twardsze (na crazysport reklamują jako sztywniejsze od 180.

Pozdrawiam

Ja od początku tamtego sezonu jeżdze w Shimano M180G B) Bardzo sztywny i to mi odpwiada nie tracisz zbędnie energi , i według mnie bardzo wygodne [ załeży oczywiście od stopy] ,podejście też bez problemu [chyba że po kamieniach], klamra [bardzo istotne bo nie puści tak jak czasem bywa z rzepami] , wymienne kołki i 2 paski

Jest to bucik nie najtańszy jednak napweno starczy mi na lata

Ja jednak mam zawsze problem z doborem rozmiaru [48 :eek: ] i często biore but tak jaki jest bo nie zawsze jest wybór :D

Witam

Korzystając z rozwijającego się wątku chciałbym spytać szanownych forumowiczów co sądzą na temat butów

adidas el Moro III

Mam dużą ochotę kupić te buty ponieważ wg mnie mogą spełniać rolę zarówno butów MTB ja i cywilnych, no i wygląd też jest niczego sobie. Bardzo prosze o jaką kolwiek opinię może ktoś używa lub używał.

POZDRAWIAM

Oczko

Kupiłem ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82830870 )i jutro będe testował na rowerze, w cywilu bardzo wygodnie.

A dla wszystkich wybrzydzających, ze rozmiaru nie mogą dobrać to może te będą dobre...? ;) ;) http://www.bajkszop.com/index.php?d=produkt&id=1062

Napisz jak Ci poszedł test. I jak się prezentują na"żywo"?

POZDRO

Oczko

Całkiem dobrze sie sprawują (chociaż nie mam porównania z innym bo to moje pierwsze). Wystarczajaco sztywne jak na rower a do cywila da sie zniesc jak trzeba na chwile wyskoczyć. Wygląd...hmmm jak na zdjęciu :D Są nawet szczupłe, bo ja mam dużą szczupłą nogę i są dopasowane, to że są na rower zdradza jedynie rzep. Chciałem kupić takie co wyglądają na 100% jak cywilne, jest test w ostatnim MR takich, ale tam była cena 299zł, a jak popatrzyłem na podeszwę to identyczna budowa, więc jak za 60% tej ceny były te to sie nawet niezastanawiałem :D

Może ja się podepne pod temat. Zastanawiam się nad zakupem butów spd (będą to moje peirwsze buty tego typu). Jak na razie mam dwa typy :

Diadora Scorpion Carbo

- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83728618

Kupowałbym je w sklepie rowerowym w Krakowie (przecena jest do 350zł)

Shimano SH-M180

- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84977345

Na wydanie mam własnie około 300-350zł.

Czy jest to dobry wybór? Czy karbon (w przypadku diador) nie bedzie za twardy dla początkującego?

Może macie jeszcze jakieś rozsądne propozycje? Z góry dzieki za odpowiedź

Całkiem dobrze sie sprawują (chociaż nie mam porównania z innym bo to moje pierwsze). Wystarczajaco sztywne jak na rower a do cywila da sie zniesc jak trzeba na chwile wyskoczyć. Wygląd...hmmm jak na zdjęciu ;) Są nawet szczupłe, bo ja mam dużą szczupłą nogę i są dopasowane, to że są na rower zdradza jedynie rzep. Chciałem kupić takie co wyglądają na 100% jak cywilne, jest test w ostatnim MR takich, ale tam była cena 299zł, a jak popatrzyłem na podeszwę to identyczna budowa, więc jak za 60 ceny były te to sie nawet niezastanawiałem :D

Dzięki za info. Upewniłem się co do zakupu, rzeczywiście za tą cene to nie ma sie co zastanawiać.

POZDRO

Oczko

Bulety - bardzo dobry wybór <_< uzywam od 2 sezonów wcale nie są oszczedzane, wyscigi w desczu błocie zadnych próć ani rozdrać (choć zaliczyły kilka pożądnych gleb) Naprawde bardzo polecam bardzo polecam,

No i są bardzo wygodne :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...