Skocz do zawartości

[buty] SPD do 300 zł

muzycom

Rekomendowane odpowiedzi

Stoję przed wyborem butów. Zakupiłem pedałki TIME ALIUM Poczytałem sobie trochę forum, poprzegladałem sklepy w internecie.

Podobne tematy już były, ale teraz ceny troszke się zmieniły więc do 300 zł mam ciekawszy wybór.

Buty mają mi służyć do jazdy na rowerze oraz ewentualnego startu w maratonach.

Faworyci:

SIDI RAMPA - 259 zł

Specialized Sport - 271 zł

Shimano SH-M180G - 319zł 20 zł mnie nie zbawi ;)

Najbardziej podobają mi się Specialized sport. Pytanie czy opłaca się dołożyć do Shimano. Sidi rozważam z uwagi na dobre opinie o marce. Żadnych z tych butów nie widziałem na żywo, ale przed zakupem zamierzam obuwie przymierzyć. Niestety wyprawa do sklepu rowerowego, to dlamnie przechechanie conajmniej 50 km w jedną stronę, a nie bardzo mam teraz czas (praca praca). Chyba najbardziej dostepne bedą dla mnie shimano. Może ktoś wie gdzie w Jeleniej Górze bądź wrocławiu mają w sklepach SIDI i Specialized?? Proszę tez o opinie do w/w modeli oraz ewentualne inne propozycje.

Dołączam się do tematu. Też kupiłem Time Alium i teraz pora na butki... ;) Kase będe miał pod koniec tego miesiąca albo na początku następnego.

Mogę wydać max 300zł. Zastanawiam się nad:

SHIMANO SH-M120S

SH-M121 2006'

i wcześniej wspomnianymi SIDI Rampa.

Proszę o konkretne opinie za lub przeciw. Osobiście nabardziej podobają mi się Sidi.

A co, słabo trzymają stopę?? Mi zależy głównie na tym, żeby duuuużo wytrzymały, bo jest to dla mnie spory wydatek, ale jak czytam, że Ty masz je już 4 lata to się do niech coraz bardziej przekonuje. A jak jest z wytrzymałością w butach Shimano?

Myzycom, w Jeleniej odpowiednie butki znajdziesz tak:

SIDI - na Kopernika w "Ducato" (mały wybór, ale jakieś są)

SHIMANO - w Kellysie, w "Blaszaku" - chyba Karłowicza (ostatnio widziałem tylko model 120, ale podobno wystarczy przymierzyć np. 120, a 180'ka pod względem kształtu, czucia stopy będzie taka sama.

SPECIALIZEDA - w Jeleniej nigdzie nie widziałem.

Na Wolności w ActionBiku mają Pearl Izumi i SCOTT'a

W MERIDZIE za filharmonią Geramo, czy jakoś tak :arrow: chyba inaczej, to się powinno pisać :blink:

Jelenia, jak to Jelenia, mały wybór butów :glare:

Sam wybrałbym z butów przez Ciebie podanych SHIMANO 180, albo jeżeli będą na Ciebie pasować 120 2005 lub 121 2006 (ja potrzebowałbym 43,5, a są tylko całe numery :D )

:wink:

Dzięki Kosmio za info. sklepy wymienione znam i 3 jadę na szkolenie to jeszcze oblukam. Co do SIDI w dolnosląskim, to oto co mi przysłali z Velo:

Poniżej zamieszczam adresy sklepów w województwie dolnośląskim wraz z numerami telefonów:

1. Bolesławiec , rowery apanasewicz , ul. komuny paryskiej 17 , (075) 732-20-52 ,

2. Dzierżoniów , sklep rowerowy "k 2" , ul. świdnicka 18 , (074) 832-34-78 ,

3. Jelenia Góra , ducato , ul. kopernika 4 , (075) 752-23-91 ,

4. Kamienna Góra , sklep rowerowy kuzar , ul. słowiańska 8 , (075) 744-27-32

5. Kłodzko , profi sport , ul. braci gierymskich 14 , (074) 867-84-40 ,

6. Lubań , tomex , ul. spółdzielcza 6 , (075) 646-30-63 ,

7. Strzegom , chejdysz rowery , rynek 12 , (074) 649-32-00 ,

8. Świdnica , sklep rowerowy , ul. wróblewskiego 18 , (074) 856-88-80 ,

9. Wałbrzych , piotrowski bikes , ul. mickiewicza 3 b , (074) 843-38-13

10. Wrocław , robex , al.. kromera 18 , (071) 328-24-28 ,

11. wrocław, salon rowerowy szef, ul. bogusławskiego 21, (071) 332-72-35,

12. Ząbkowice śląskie , dobry rower , ul. ciasna 7 , (074) 815-72-50 ,

13. Zgorzelec , sklep rowerowy lider , ul. daszyńskiego 78 , (075) 648-88-82

Jak ktoś chce speca to moge kupić u siebie i mu wysłać........co do moim SIDIKÓW RAMPIAKÓW to jak dla mnie b.dobrze trzymaja się nogi ale czytałem jakies opinie że niektórzy woleli by dodatkowy rzepik. Co do wytrzymałości to musze powiedzieć że wiele razy przejechałem nimi po szutrze, betonie, śmigam w każda pogode (no tylko nie w zime bo nie mam ochraniaczy) i nigdzie sie nie odklejają nic nie pękło a zadrapania hmmmm chyba mam z dwa ale praktycznie nie widoczne. Co przemawia za Sidi .......... niecałe 4 lata śmigania i sa w doskonałym stanie. Chcesz fote to kliknij do mnie tak koło 18-19tej na GG nr 3697550 to zapodam ci fote :D

ja też musze przymierzyć... ale na razie taki mróz, że się mi z domu nie chce wychodzić...

tak przy okazji, wie ktoś gdzie w Warszawie jest duży wybór butów spd o tej porze roku, albo gdzie można zobaczyć i przymierzyć Sidi, Shimano. Najlepiej gdzieś w centrum albo blisko dzielnicy Wawer.

A moze > http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82575320

A tu masz test tych butów http://www.bikeworld.pl/?ppg=komentarze&id=995&dzial=3

Sam je mam, jeszcze nie jeździłem na dworze bo nie mam ochraniaczy, ale po klatce schodowej sie przejechałem i nieźle "wiało" w zwykłych skarpetkach, a co dopiero w takich z np. Coolmaxu :P Trzymanie nogi bardzo dobre i ogólnie buty się ciekawie prezentują i design oryginalny nie to co Shimano :P Jakość wykonania też bardzo dobra.

Muzycom Twojego nowego faworyta mają na Wolności w Actionbiku :( (porządnie wykonane)

Przymierzałem je gdzieś w październiku, ale jakoś takie zbyt sztywne (jako cały but) mi się wydawały.

Jeżeli masz masywne stopy :( powinny pasować :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...