Skocz do zawartości

[klamki] długość klamek

tomonek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam klamki: http://allegro.pl/klamkomanetki-shimano-alivio-m405-3x8-3-8-i1725617313.html 4 palcowe

zaś chce mieć 2max3 palcowe : http://allegro.pl/klamkomanetki-shimano-alivio-st-m410-3x8-super-i1743882603.html?source=oo

Obecne klamko-manetki spisują się bez zarzutu, lecz ich długość mnie irytuje.

Czy istnieje jakiś sposób na ich skrócenie?

Jakby je upiłować to zostaną ostre kanty... zagiąć raczej nie da rady bo to aluminium - pęknie, po za tym będzie raczej nieestetycznie wyglądało...

Macie jakiś pomysł?

Pozdrawiam, Tom!

Pozostaje jedynie wymiana. W sumie Możesz pokusić się o wymianę klamkomanetek na oddzielne manetki i klamki - manetki na Alivio - bardzo fajnie działające + klamki np. Avid FR5 - jedne z lepszych klamek i do tego tanich. Razem powinno wyjść w tej samej cenie a w razie czego masz możliwość montażu np. hamulca hydraulicznego bez kombinowania z manetkami. Stare klamkomanetki możesz sprzedać, o ile są w dobrej cenie :)

Rzeczywiście widok takich długich klamek powoduje u mnie na twarzy uśmiech, niby hamowanie pewniejsze i mocniejsze ale przy jeździe w terenie mało pewny uchwyt kierownicy :)

Można było by tak jak piszesz obciąć na końcu i obgradować pilnikiem, ale nie wiem czy nie będzie się źle trzymać. Można również poszukać same ramiona klamek tylko krótsze z podobnego modelu , problem może być tylko z metodą jaką producent wykorzystał do jej zamocowania ( nity, itp). Najprościej to zainwestować w nowe i takie jakie Ci odpowiadają.

wpadłem na bardzo prosty pomysł, nie potrzebnie zakładałem temat... wystarczy ze klameczki przesunę do środka kierownicy :P i będę dzięki temu łapał tylko za końce ;)

hahaha - jaki człowiek jest głupi, najprostsze rozwiązania trudno zauważalne, ale najprostsze - najlepsze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...