sentax Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Witam! Zarejestrowałem się na Waszym forum licząc na pomoc! Planujemy z dziewczyną w drugiej połowie sierpnia podróż objazdową po Słowenii. Głównie samochodem. Moja druga połówka nie jest zapalonym rowerzystą, ale też nie sprawia jej to większego problemu. Chciałbym mieć możliwość, od czasu do czasu, przejechania się rowerem po mieście czy po okolicy. Bez żadnego "extreme"... kulturalnie, na spokojnie. Więc pytanie do Was: czy warto jechać kilkaset kilometrów na Słowenie z rowerami na dachu by korzystać tylko jak ma się ochotę? Czy Słowenia ma dobrze rozwinięta infrastrukturę ścieżek rowerowych? Czy z racji raczej górzystego terenu jazda rowerem może być tam ciężka? Polecacie, biorąc pod uwagę nasz "sposób jeżdżenia", zwiedzać miasta właśnie na rowerze? Jak z bezpieczeństwem - rowerzysty,ale i pozostawionego gdzieś roweru? Duzo pytań... więc przepraszam jeśli wątek się powtarza z jakimś innym tematem. PS. Będę kupował bagażnik Mont Blanc Barracuda - faktycznie godny polecenia sprzęt, który pozwala na jazdę samochodem szybciej niż 120 km/h? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freud Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Będziesz razem z drugą połówką jeździł? Tzn. pytanie brzmi czy bierzesz na dach 2 rowerki? Jeśli 2 rowerki chcesz wpakować na dach to ja przyłączam się do pytania o bagażnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.