Skocz do zawartości

[uszczelnienie] ramy Scott Genius MC '06

razorjack

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ostatnio rozkręciłem całe zawieszenie w rowerze w celu przeczyszczenia.

przy skręcaniu wyszło mi na to że brakuje mi dwóch plastikowych uszczelnień (wydaje mi się mało możliwe że je zgubiłem - akurat dwie i to mając wszystko w jednym miejscu na podłodze).

Chodzi mi o czarne plastikowe krążki - grubość ~1mm, zewnętrzna średnica ~20mm, wewnętrzna ~10mm.

Może ktoś znający tą ramę powie mi czy gdzieś za dużo o dwa krążki nie wepchnąłem i dlatego mi zabrakło dwóch na osi przy suporcie ?

j9aqdg.jpg

górny łącznik - 4 plastiki na lewej osi (i dwa metalowe na zewnątrz), 2 plastiki na prawej osi (przykryte dwoma metalowymi krążkami)

16ixetf.jpg

tylna oś - 2 plastiki pomiędzy łącznikami (w sumie 4 plastiki na tyle)

2jad9w6.jpg

oś przy suporcie - dwa plastiki po wewnętrznej stronie

i tu przy składaniu zabrakło mi dwóch po zewnętrznej stronie - pod metalowymi krążkami/dekielkami, które nawet mają wycięcie po wew. stronie żeby taki plastik dobrze siedział, zresztą teraz jest mała przerwa przez którą woda dojdzie do łożysk.

niestety nie pamiętam czy miałem tu te plastiki wcześniej, być może nie, bo są to jedyne łożyska które są do wymiany (ledwo się obracają).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...