bialyRycerz Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Postanowiłem ze znajomym zbudować od podstaw własne fixie. Dwie ramy udało się załatwić bez problemu, wypożyczyliśmy piaskarkę, pistolet oraz kompresor. Zakupiliśmy podkład antykorozyjny, lakiery kolorowe oraz bezbarwny. Wszystko szło dobrze, dopóki nie zacząłem malować na żółto swojego roweru. W niektórych miejscach zrobiły się straszne zacieki więc nie nakładałem drugiej warstwy, poczekałem do wyschnięcia. Ktoś wie jak się takowych zacieków pozbyć żeby nie zedrzeć podkładu i nie porysować ramy? Zdjęcia przed i po malowaniu wrzucę koło środy, jeśli wszystko pójdzie gładko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 papier wodny lakierowanie to sztuka, więc jeśli nie masz doświadczenia rezultaty będą raczej opłakane skoro podstaw nie znasz [patrz wyżej] nie mniej jednak, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialyRycerz Napisano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Cała reszta (druga rama, widełki, mostek) wygląda w porządku, tylko w jednym miejscu zadrżała mi ręka i od razu widać efekty. Wcześniej już posługiwałem się pistoletem malując bramy, ale zawsze to jakaś praktyka. Papier wystarczy? Jaka gramatura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 360-800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 raczej 600-1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 życzę powodzenia w szlifowaniu tysiączką zacieków farby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 podałem zakres 600-1000 najpierw jeden potem drugi (cienszy) a ja zycze powodzenia przy tarciu 360 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 tak miałem w ręku papier wodny 360, i przy zaciekach będzie wskazany a tysiączką + pasta to zrobię Tobie lustro z każdego alu w 5 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Ja jestem zwolennikiem używania jak najdrobniejszych papierów. Lusto z alu robie wodnym 2000. Wole dłużej pracować drobnym, niż wydrzeć za głęboko. Paradoksalnie twarde przedmioty (metal, zastygły lakier) szybciej zdzierają się drobniejszym papierem. Drobny papier ma więcej drobinek na jednostkę powierzchni (mniejszych ale zawsze) POLERUJTA SE CZYM CHCETA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 dobra ta dyskusja prowadzi donikąd bo jeśli Ty goły metal stawiasz na równi z lakierem to ja życzę powodzenia w dalszym życiu. tak tak będziemy sobie polerować czym chcemy, a nadmiar materiału będziemy usuwać tym czym NALEŻY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialyRycerz Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Kupiłem dodatkowy lakier oraz papiery 360, 600, 800 i 1200. Dzisiaj wieczorem się za to zabieram, napiszę jak poszło, może to ukróci dyskusję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 @smurv, dobra twoje na wierzchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialyRycerz Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Użyłem tylko 1200, wszystko ładnie zeszło. Poprawiłem malowanie i wszystko wygląda pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Tutaj każdy jest jak Święty Tomasz. Zdjęcia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Użyłem tylko 1200, wszystko ładnie zeszło. Poprawiłem malowanie i wszystko wygląda pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.