fotodawido Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 otoz mam problem... posiadam piaste tylna Deore XT przerzutke tylna XT korba jeszcze jakis beznadziejny SR Suntour...i kiedy jade po nierownosciach cos mi w napedzie trzaska jakby cos bylo poluzowane i nie umiem tego zlokalizowac...najglosniej slyszalne jest wtedy kiedy lancuch mam na 3 ostatnich koronkach kasety wyzej troche jakby mniej lub wogole... czy komus nasuwa sie co to moze byc? czy piasta tylna dostala luzow czy tez korba ma z tym cos wspolnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjeC19 Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Być może suport... Jeżeli na 3 przełożeniu, wtedy jest pod największym obciążeniem i może wydawać dźwięki może też być połączenie korby z suportem (kwadrat zapewne masz) jak nie to jeszcze pedały zostają. Piastę tylną zostawiłbym na koniec jak coś to bębenek może... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotodawido Napisano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 czyli najpewniej korba bedzie musiala zostac usunieta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Jeżdzisz na 3 najmniejszych koronkach kasety po nierównościach to znaczy po szosie mam rozumieć bo jeśli w terenie to ładne przekosy na napędzie robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotodawido Napisano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Jeżdzisz na 3 najmniejszych koronkach kasety po nierównościach to znaczy po szosie mam rozumieć bo jeśli w terenie to ładne przekosy na napędzie robisz. zdarza mi sie tez w terenie jezdzic na 3 najmniejszych....ale cos trzaska/stuka nawet jak jade po nierownych chodniku lub kocich lbach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjeC19 Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 A sorry bo ja źle przeczytałem ... Bo myślałem że słychać na 3 przełożeniu korby a to chodzi o 3 przełożenia kasety ostatnie... A ile przejechałeś na tym napędzie. Możliwe że korba ae nie konieczne w takim razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.