Skocz do zawartości

[napęd]piasta tylna czy korba

fotodawido

Rekomendowane odpowiedzi

otoz mam problem...

posiadam piaste tylna Deore XT przerzutke tylna XT korba jeszcze jakis beznadziejny SR Suntour...i kiedy jade po nierownosciach cos mi w napedzie trzaska jakby cos bylo poluzowane i nie umiem tego zlokalizowac...najglosniej slyszalne jest wtedy kiedy lancuch mam na 3 ostatnich koronkach kasety wyzej troche jakby mniej lub wogole...

czy komus nasuwa sie co to moze byc?

czy piasta tylna dostala luzow czy tez korba ma z tym cos wspolnego?

Być może suport... Jeżeli na 3 przełożeniu, wtedy jest pod największym obciążeniem i może wydawać dźwięki :) może też być połączenie korby z suportem (kwadrat zapewne masz) jak nie to jeszcze pedały zostają. Piastę tylną zostawiłbym na koniec :P jak coś to bębenek może...

Jeżdzisz na 3 najmniejszych koronkach kasety po nierównościach to znaczy po szosie mam rozumieć :blink: bo jeśli w terenie to ładne przekosy na napędzie robisz.

zdarza mi sie tez w terenie jezdzic na 3 najmniejszych....ale cos trzaska/stuka nawet jak jade po nierownych chodniku lub kocich lbach...

A sorry bo ja źle przeczytałem ... Bo myślałem że słychać na 3 przełożeniu korby :) a to chodzi o 3 przełożenia kasety ostatnie... A ile przejechałeś na tym napędzie. Możliwe że korba ae nie konieczne w takim razie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...