abstinent Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Rozmiar ramy: 19 Rama: potrójnie cieniowane aluminium 7005 Widelec: Manitou SX 80mm TPC Kierownica: Lite-Bar Mostek: Smica Lite PRO Sztyca: Boplight Team Aluminium 7050 T6 3D Siodło: Tiogoa Mc Lite Pedały: Shimano SPD XTR PD-M747 Manetki: Shimano XT SL-M760 Przerzutka przednia: Shimano XT FD-M771 Przerzutka tylna: SLX RD-M662 Hamulec tył: Tektro Quartz Hamulec Przód: XT BR-M760 Dźwignie hamulca: LX BL-M570 grafitowy Kaseta/wolnobieg: SLX 11-32T Łańcuch: Shimano Deore XT Korba: Shimano LX FC-M582 175mm Suport: Zintegrowany z korbą LX Obręcze: SunRims Equalizer 21 Piasty: CHOSEN A8177B CHOSEN A3836B Szprychy: Dt 1.5, 1.8(od kasety) Opony: Kenda Komodo 1.9 zwijane Dętki: Continental Rogi: no name Linki/pancerze: jakieś tanie Zacisk sztycy: Accent Stery: Tioga Na razie nie wygląda za ciekawie, ale dobre jest To co planuję to nowe pancerze, klamki XT, kierownica boplight (czarna chyba),rogi smica czerwone, powymieniać złote śrubki na czerwone i coś tam jeszcze się znajdzie Ogólnie parę gram się jeszcze zejdzie A, i jutro chyba trochę przybędzie gram po spróbuje czy podejdzie RS Judy XC z drugiego rowerku Jak rura będzie ok, to pojeżdżę trochę bo maniek dla mnie za miękki jest chyba Coś mi nie pasuje ostatnio Na takim zestawieniu już trzeci sezon śmigam i ramka bardzo fajna Zdjęcia jakieś starsze, jak będzie pogoda to nowe zrobię
Yoshimitsu9 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 "Maniek" wygląda jak wygląda , najważniejsze jest to że działa jak natura chciała Co do rowerku Ta saszetka w ogóle. nie gra z reszta - nie zakładaj jej ! Myślisz nad jakimiś akcentami oprócz rogów i śrubek ?Moim wyobrażeniem było by takie: Otóż rama jest biało - czerwona więc można poszaleć z czerwienią jak i bielą. sztyca może czerwona ?za to przód zrób biały - taki kontrast Jeżeli chodzi o kolory ramy to na odwrót by były wtedy. Co możesz zmienić oprócz tego ?Pancerze ;P To jest mój wytwór wyobraźni tak więc proszę z dystansem do tego podejść. Rozumiem że to jest bardzo kosztowne więc Tutaj mam wielką wyrozumiałość , jeżeli chodzi o wymianę sprzętu. Pozdrawiam.
Piksel Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Ładnie, ale górna rura ramy to długością chyba nie grzeszy.
abstinent Napisano 31 Lipca 2011 Autor Napisano 31 Lipca 2011 "Maniek" wygląda jak wygląda , najważniejsze jest to że działa jak natura chciała Co do rowerku Ta saszetka w ogóle. nie gra z reszta - nie zakładaj jej ! Myślisz nad jakimiś akcentami oprócz rogów i śrubek ?Moim wyobrażeniem było by takie: Otóż rama jest biało - czerwona więc można poszaleć z czerwienią jak i bielą. sztyca może czerwona ?za to przód zrób biały - taki kontrast Jeżeli chodzi o kolory ramy to na odwrót by były wtedy. Co możesz zmienić oprócz tego ?Pancerze ;P To jest mój wytwór wyobraźni tak więc proszę z dystansem do tego podejść. Rozumiem że to jest bardzo kosztowne więc Tutaj mam wielką wyrozumiałość , jeżeli chodzi o wymianę sprzętu. Pozdrawiam. Sztyca i inne zostaje bo to już jest waga lekka To co mogę ruszyć to: rogi, spd, kierownica, linki, klamki i ewentualnie napęd w górę, z tym że tu dużo nie zyskam wagowo bo ewentualnie tył XT i kaseta XT, a z tego zestawienia co mam jestem bardzo zadowolony. A na końcu jakiś fajny widelec będzie, ale kiedy to....
Mod Team safian Napisano 31 Lipca 2011 Mod Team Napisano 31 Lipca 2011 @UP: Grubością rurek też nie grzeszy, cienkie jak papier, cieniowane dziesięciokrotnie Dla kogoś, kto ma krótkie ręce, czy tułów, ramka może pasować, z resztą rogi są, więc jakąś pozycję też można przyjąć. Właśnie też byłem chętny na tę ramę, ale górna rura 56 cm... aghhhhh...
abstinent Napisano 31 Lipca 2011 Autor Napisano 31 Lipca 2011 z pozycją nie mam najmniejszego problemu, pomimo że mam nawet długie ręce a na zjeździe trzeba się ładnie naprężać żeby cztery litery dać za siodełko
abstinent Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 No i judy założony. Zobaczymy jak w terenie będzie. Trochę słabo działa tłumienie, a właściwie to prawie nie działa i prawdopodobnie przez prawą uszczelkę bo słychać jak powietrze dostaje się do środka.
Mod Team safian Napisano 1 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 1 Sierpnia 2011 Ale żeś napęd wypucował Z wizualnego punktu widzenia to rogi i dzwonek psują wszystko Przydałoby się zabrać troszkę pancerza z przedniego hamulca i 'dać' go do tylnej przerzutki, z przodu mógłby być krótszy a z tyłu dłuższy. Warto wymieniać śrubki? Nie wyglądają najgorzej te złote, lepiej wydać kasę na inne rzeczy - rzeczone rogi, czy manetki.
supersam Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 Ładny rowerek, judy kolorystycznie bardziej pasuje niż niebieski maniek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.