Skocz do zawartości

[Opona] 90% droga, 10% szuter

Bezio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam pewien problem, otóż aktualnie jeżdżę na oponach Schwalbe Racing Ralph, a z powodu problemów z kolanem na razie nie mogę pojeździć w terenie, tak więc szukam opon na drogę (90%) oraz szuter oraz inne utwardzone dróżki (10%). Moje koła to alexrims x2100 (559x19).

Moje wymagania?

- Niskie opory (niski bieżnik)

- W miarę niska waga

- Możliwie niska cena.

Pozdrawiam i czekam na pomoc.

Napisano

Mogę ci polecić ode mnie Maxxis Detonator 1.25 zwijana-link, opona typu slick wejdzie ci bez problemu na felgę ja sam mam mavica 317 559*19 opona weszła bez problemu. Prędkość średnia wzrosła w porównaniu z Maxxis Crossmark 2.1 Exception o 7km/h oczywiście mowa tutaj o asfalcie. Na lekki szuter również da radę-ale naprawdę lekki.

Napisano

Mogę ci polecić ode mnie Maxxis Detonator 1.25 zwijana-link, opona typu slick wejdzie ci bez problemu na felgę ja sam mam mavica 317 559*19 opona weszła bez problemu. Prędkość średnia wzrosła w porównaniu z Maxxis Crossmark 2.1 Exception o 7km/h oczywiście mowa tutaj o asfalcie. Na lekki szuter również da radę-ale naprawdę lekki.

A czy przy zakupie takich wąskich oponek będzie też konieczna wymiana dętek? I jak z przebijalnością takiej oponki?

Napisano

Naczy możesz tam wsadzić dętkę nawet do opony 2.1 ale jest to dość trudne zadanie(dętki 1-1.5 są węższe i łatwiej wchodzą do opony 1.25)-sam to przerabiałem. Polecam ci kupić dętki 1-1.5 zaoszczędzisz na wadze w stosunku do dętek MTB 90 gram na sztuce.

Napisano

Eh, ceny na allegro zaczynają się od 75 + za sztukę, jeszcze trzeba dętki doliczyć.. Może dałoby się coś ciekawego taniej wyrwać?

Napisano

Za zwijaną 75 zł, drutową można mieć za 60 zł różnica w wadze 30 g na sztuce-link. Z tańszych można kupić Kende Kwest tyle że rozmiar 1.25 jest ciężko dostać, opona ta najczęściej występuje w rozmiarze 1.5, za nią będziesz musiał zapłacić 30 zł tle że waga nie wynosi jak w przypadku Detonatora 300 g ale 610g-link.

Napisano

Eh, wybredny jestem :icon_confused: to może tak : chciałbym się zmieścić w limicie 50 zł 1 opona, o wadze ponizej 500g. Możliwe?

Napisano

Nie ma takiej możliwości jest jeszcze IRC Smoothie ale opona już nigdzie nie dostępna, zresztą czy dużym wydatkiem jest dołożyć 18 zł do zestawu Detonatorów 1.25 na drucie?.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...