Skocz do zawartości

[błotniki] pomoc w wyborze

makaweli

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jako że posty na temat błotników są dosyc stare,a rynek sie zmienia heh ,chciałem zapytac jakie błotniki polecacie

z przodu szukam błotnika pod amortyzator,z tyłu obojętnie,polecacie coś ?

Napisano

nad ceną w sumie nie myślałem,własnie dlatego pytam o doswiadczenia z błotnikami bo widziałem za 20 zł i za 100 zł i czym niby sie różnią oprócz jak podejrzewam materiałem z jakiego są wykonane ..

ma byc dobry,spełniac swoja rolę i ładnie wyglądac,cena w sumie nie jest tak ważna

Napisano

Wykonaniem, materiałami, designem. Przede wszystkim jakość. Gdybyś wziął do ręki te i takie za kilka złotych od razu wiedziałbyś które są droższe.

Napisano

Najtańsze nie, bo potrafią się połamać przy zakładaniu, i mogą nie chronić wcale :icon_mrgreen: Dlatego nie warto kupować czegoś "byle było", ale coś z półki tak pomiędzy z pewnością będzie działało podobnie.

• Mod Team
Napisano

Pozostaje jeszcze bardzo ważna kwestia szybkiego i nie nastręczającego problemów montażu. I tutaj nauczyłem się nie wierzyć w zapewnienia producentów, że jest łatwo i wygodnie, bo bywa z tym różnie.

Napisano

Osobiscie polecam DeFender'y M1+M2, montaż prosty, zarówno montaż uchwytu do przedniego zestawu, jak i potem zdejmowanie jeśli nie są potrzebne. Dla mnie to duży ich plus, kiedy w ladniejsze dni wypinam w 10sek i jadę na pusto. Czy działają: tylny 100% przez bloto, las itp. nic nie przechodzi (pod warunkiem że założysz nisko a nie jak na niektórych zdjęciach 45stopni w górę). Przedni też daje radę, chociaż na czyste kolana nie licz :)

Pozdrawiam.

PS Cenowo w środku ww. stawki więc chyba na '+'

Napisano

Ja mam ten zestaw:

http://www.topeak.com/products/Fenders/DeFenderFX

http://www.topeak.com/products/Fenders/DeFenderRX

Cena w sumie wyszła mi na Alledrogo poniżej 100 zł więc w miarę ok.

Jeatem zadowolony - montaż banalny, stabilne, plecy suche, jest trochę regulacji zwłaszcza z tyłu (kąty plus dokładki przedłużające), materiał wydaje się być ok (choc nie mam porównania do wyższych modeli)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...