Skocz do zawartości

[Amortyzator przedni, pompka BETO] SR Suntour Epicon - problem z pompowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam niedawno zakupionego Epicona model 2010 i postanowiłem po paru dniach testów podpompować go trochę.

Dokupiłem więc pompkę BETO z manometrem, o coś takiego.

Problem zaczął się przy przykręceniu wężyka od pompki do wentylka - bowiem samo przystawienie do końcówki nie dawało rady, więc przykręciłem toto i zacząłem pompować. Sama ta operacja poszła sprawnie, natomiast przy okręcaniu wężyka powietrze po prostu ucieka i zanim toto odkręce to ucieka chyba połowa ciśnienia... :icon_confused:

Jest na to jakaś rada ? Czy może wina leży gdzieś po stronie pompki/amora ?

• Mod Team

Kupiłeś zła pompkę, przeznaczoną do pompowania dętek, nie amortyzatorów. Powinieneś kupić taką:

http://allegro.pl/nowa-pompka-beto-do-amortyzatorow-mp-035-i1735405591.html

Pompka dedykowana amortyzatorom różni się od zwykłej nie tylko tym że posiada manometr, ale też tym że ma specjalną końcówkę, pozwalającą odkręcić wężyk z wentyla z minimalnymi stratami ciśnienia.

• Mod Team

Ta jest dedykowana do amortyzatorów, więc powinna działać ok. Wężyk należy odkręcać szybko, po ponownym przykręceniu pompki część powietrza idzie do wężyka, więc manometr będzie wskazywać mniej. U mnie np. po napompowaniu 100psi po ponownym przykręceniu pokazuje ok.70.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...