nayem Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Posiadam niedawno zakupionego Epicona model 2010 i postanowiłem po paru dniach testów podpompować go trochę. Dokupiłem więc pompkę BETO z manometrem, o coś takiego. Problem zaczął się przy przykręceniu wężyka od pompki do wentylka - bowiem samo przystawienie do końcówki nie dawało rady, więc przykręciłem toto i zacząłem pompować. Sama ta operacja poszła sprawnie, natomiast przy okręcaniu wężyka powietrze po prostu ucieka i zanim toto odkręce to ucieka chyba połowa ciśnienia... Jest na to jakaś rada ? Czy może wina leży gdzieś po stronie pompki/amora ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Kupiłeś zła pompkę, przeznaczoną do pompowania dętek, nie amortyzatorów. Powinieneś kupić taką: http://allegro.pl/nowa-pompka-beto-do-amortyzatorow-mp-035-i1735405591.html Pompka dedykowana amortyzatorom różni się od zwykłej nie tylko tym że posiada manometr, ale też tym że ma specjalną końcówkę, pozwalającą odkręcić wężyk z wentyla z minimalnymi stratami ciśnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Z tego co widzę to nie jest pompka do amortyzatorów.W pompce do amora potrzebny jest przełącznik odcinający ciśnienie. Używam takiej http://allegro.pl/giyo-gs-01-pompka-do-amotyzatora-i1701340111.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nayem Napisano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Czekajcie, bo dokładniej rzecz biorąc kupiłem taką, po prostu nie znalazłem jej w pierwszej chwili na allegro, przepraszam. Gościu mówił w sklepie, że na pewno do amora da radę. Czy ta też jest zła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 pompka musi mieć zawor odcinajacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ta jest dedykowana do amortyzatorów, więc powinna działać ok. Wężyk należy odkręcać szybko, po ponownym przykręceniu pompki część powietrza idzie do wężyka, więc manometr będzie wskazywać mniej. U mnie np. po napompowaniu 100psi po ponownym przykręceniu pokazuje ok.70. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nayem Napisano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Aha czyli powinienem napompować amor z pewnym zapasem, a potem po szybkim odkręceniu wężyka coś tam ujdzie, ale ogólnie powinno być ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Była kiedyś na ten temat długa dyskusja i zdania były podzielone. Ja tam wolę napompować te 20PSI więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.