konik79 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Witam.Wiem że ten temat był wałkowany wielokrotnie ale prosze o profesjonalna porade w wyborze roweru dla początkujacego.Do wydania mam ok 3000-3500 zł i z sentymentu bo mam "gorala" Giant GSR 200 z lat 90 tych głównie uwagę zwróciłem na Gianty ( w tym przypadku GIANT XR2) bo w moim miescie jest duzy salon tej firmy i bede mial w sumie profesjonalny serwis.W sprawach osprzetu jestem laikiem a rower bede uzywał głownie do przejażdzek w celu zrzucenia wagi."kolarzówka" odpada bo super wyczynowy nie jest mi potrzebny a górala już mam dlatego sam juz doszedłem ze cross bedzie odpowiedni.Pare detali o mmie:32 lata , 173cm wzrostu , 95 kg wagi(musze zrzucic). Drogi asfaltowe i ścieżki rowerowe: ok.80-90% czasu Drogi utwardzone (lesne,gruntowe ):10-20 % czasu Po piachu, błocie i terenie nie mam zamiaru jezdzic. Rower jak wspomniałem mam mi służec do czestych kilkunasto-kilkudziesieciokilometrowych przejażdzek. Prosze o fachowe porady w wyborze optymalnego roweru, który mógłbym brac pod uwage poza w/w. Pozdrawiam.
Rulez Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Jeśli wydajesz takie pieniądze, warto by przymierzyć się do kilku rowerów i sprawdzić jak się na nich czujesz, jeśli chodzi o Gianta, to jest wyposażony dosyć dobrze jak na swoją cene, owszem można znaleźć rowery z nieco lepszym osprzętem, ale różnicy w jeździe czy trwałości praktycznie nie będzie, z jednym zastrzeżeniem - Giant ma niskiej klasy piasty jak na ten przedział cenowy. W sumie jeśli rower Ci pasuje to nie przepłacisz. Od siebie mogę podać Author Codex, ma amortyzator powietrzny + lepszy osprzęt, i to jest istotna różnica. http://www.velo.com.pl/rowery/?id=549
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.