Puma [JFK] Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 "Klamki z canti nie będą działac z v'kami" mówili... "Za mało linki ciągną" mówili... "Nie będzie modulacji" mówili... Z czytania tych wypowiedzi nawet nie przymierzyłem się do zamontowania Avidów SD5 z klamkomanetkami STX RC przystosowanymi pod canti... aż do dzisiaj! Montuje i co? Trzeba skrócić linkę... chwila ustawiania i... hamulce pięknie działają!!! Co prawda ciągną mniej linki ale jeżeli ma się proste obręcze lub tylko lekko zcentrowane to nie przeszkadza(ja mam lekką centre i działa) Modulacja? Taka sama jak w przypadku klamek FR5 Siła? Hamuje mi się równie łatwo jak w przypadku FR5 Działa? Działa i to bardzo dobrze! Niech powyższy tekst stanie się dowodem na to, iż nie każde klamki z canti działają źle z hamulcami V-brake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Kumpel na v-ke 9.0 i klamkę XTR pod canti; oszem, działa ładnie i siła hamowania jest OK, ale... efekt "gumowej klamki" i tak występuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Dokładnie.Hampel działa ale klamka "z gumy jest" , no i z tą modulacją , hmm , przecież można klamkę wtedy aż do kiery przyciągnać , więc jaka modulacja ?!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 No dokładnie też na początku miałem v-ki z klamkami od canti i też mi się ta klamki strasznie "gięły" (może ktoś to uznać za modulacje hehe ), no i jak koło jest scentrowane to naprawdę jest ciężko bo żeby to hamowało bo klocki muszą być naprawdę blisko obręczy, no i to są te wady stosowania klamek od canti przy v-kach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.