Skocz do zawartości

[trening]Trening, dieta

Bucht

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!,

Mam na imię Piotrek i mam 13 lat (dokładnie 13,5). Dwa lata temu jeździłem w wyścigach rowerowych PolandBike, jednak przestałem brać w nim udział. Chciałbym znowu jeździć w wyścigach, ale teraz mam słabą kondycję i siłę w nogach i nabrałem niewielką nadwagę :icon_redface: . Chciałem wam przedstawić mój plan treningowy i chciałbym, żebyście mi podpowiedzieli czy się nie przetrenuje lub go zmienili. Mam dostęp do stepera,siłowni, basenu i sauny oczywiście roweru :icon_mrgreen:

Poniedziałek:rower(20-30km), steper (30 min)

Wtorek: Basen (1.30h intensywnego pływania kraulem i żabką), sauna (10min), steper(15min)

Środa: Rower (20-35km), steper(30min)

Czwartek: Basen (1h), jacuzzi (15min), sauna(10min)

Piątek: Rower (30-40km), steper (30min)

Sobota: Regeneracja

Niedziela: Rower (30-40km), basen (1h), sauna (15min)

Chciałem także stosować dietę wysokobiałkową :) Co o tym sądzicie?

Co polecacie pić w czasie intensywnej jazdy? Czy te własnej roboty batony musli są zdrowe?

P.

Piotrku

Jesli cwiczysz wg powyzszego to zaprzestan tego. Jest zbyt intensywnie, bez sensu, ladu i skladu.

Jestes jeszcze zbyt mlody aby sam ustawiac sobie trening (ciagle sie rozwijasz i nie znasz swojego organizmu, brak ci doswiadczenia).

Jesli chcesz osignac dobre wynki i sie rozwijac znajdz jakis klub kolarski w miejscu swojego zamieszkania lub w poblizu, nawiaz wspolprace z trenerem.

powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...