Bucht Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witam!, Mam na imię Piotrek i mam 13 lat (dokładnie 13,5). Dwa lata temu jeździłem w wyścigach rowerowych PolandBike, jednak przestałem brać w nim udział. Chciałbym znowu jeździć w wyścigach, ale teraz mam słabą kondycję i siłę w nogach i nabrałem niewielką nadwagę . Chciałem wam przedstawić mój plan treningowy i chciałbym, żebyście mi podpowiedzieli czy się nie przetrenuje lub go zmienili. Mam dostęp do stepera,siłowni, basenu i sauny oczywiście roweru Poniedziałek:rower(20-30km), steper (30 min) Wtorek: Basen (1.30h intensywnego pływania kraulem i żabką), sauna (10min), steper(15min) Środa: Rower (20-35km), steper(30min) Czwartek: Basen (1h), jacuzzi (15min), sauna(10min) Piątek: Rower (30-40km), steper (30min) Sobota: Regeneracja Niedziela: Rower (30-40km), basen (1h), sauna (15min) Chciałem także stosować dietę wysokobiałkową Co o tym sądzicie? Co polecacie pić w czasie intensywnej jazdy? Czy te własnej roboty batony musli są zdrowe? P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crasti Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Jak dla mnie twój plan jest za intensywny. Ogólnie rzecz biorąc powinieneś mieć dużo ruchu, ale bez przesady, żebyś się za szybko nie przetrenował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsell Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Piotrku Jesli cwiczysz wg powyzszego to zaprzestan tego. Jest zbyt intensywnie, bez sensu, ladu i skladu. Jestes jeszcze zbyt mlody aby sam ustawiac sobie trening (ciagle sie rozwijasz i nie znasz swojego organizmu, brak ci doswiadczenia). Jesli chcesz osignac dobre wynki i sie rozwijac znajdz jakis klub kolarski w miejscu swojego zamieszkania lub w poblizu, nawiaz wspolprace z trenerem. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bucht Napisano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Właśnie szukałem sobie przez pół roku intensywnie klubu, ale najbliżej to ok. 60 km od mojego zamieszkania Nie wiesz na jakiej stronie można poszukać trenerów do współpracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsell Napisano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 60 km to nie az tak duzo. Przeciez sam mozesz trenowac a z trenerem miec kontakt przez tel lub neta, a widywac sie bedziecie raz na 1-2 tyg lub na wyscigach, tak robi wiele osob. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bucht Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Nie wiesz na jakiej stronie można poszukać trenerów do współpracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.