Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma 1606L (przewodowa) - problem z instalacją sensora kadencji

Edytka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie!

Do mojego licznika (Sigma 1606L) dokupiłam przewodowy sensor kadencji i okazało się, że mam problem z jego instalacją. Nie mam pojęcia jak podłączyć kabelki do podstawki- fakt, w górnej części są dwa bolce, które powinnam zastąpić (?) przewodami, ale nie jestem w stanie ich wyjąć. Nie miałam takiego problemu przy montażu kadencji do drugiej podstawki dla 1606 (działającej przy innym rowerze) gdzie producent po prostu zostawił 5 otworów na kabelki. Dopiero przy oryginalnej podstawce zaczęły się schody.

Przejrzałam forum w poszukiwaniu instrukcji, you tube, wszystkie anglo- i francuskojęzyczne strony, zupełnie bez powodzenia.

Czy jakiś szczęśliwy posiadacz przewodowej 1606 mógłby mi wytłumaczyć jak powinnam podłączyć te nieszczęsne kabelki?

Z góry bardzo dziękuję! emot15.gif

Napisano

Witam.

I własnie na te bolce należy nałożyć/nasunąć dwa kabelki z sensora kadencji. Na ich końcach są (przynajmniej u mnie)dwie wsuwki, które po prostu doczepia się do podstawki.

I wszystko powinno działać.

Napisano

Hmmm, na końcach nie ma żadnego miejsca na wsunięcie pinów z podstawki icon_confused.gif

Sensor wygląda jak ten z obrazka:

m_67460-SIGMA-Kit-Cadence-de-Pedalage-Filaire-Universel-00425.jpg

Końcówki to takie dość duże 'główki'.

A Instrukcja dołączona do opakowania pokazuje, ze te bolce mam wsadzić w otworki na podstawce.

Napisano

Ogólnie sprawa wygląda na banalną, ale chyba coś do końca musi nie grać B)

Jak możesz to wrzuć parę zdjęć podstawki i końcówek co mają być tam wsadzone. Może jakaś wada fabryczna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...