Edytka Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Witam serdecznie! Do mojego licznika (Sigma 1606L) dokupiłam przewodowy sensor kadencji i okazało się, że mam problem z jego instalacją. Nie mam pojęcia jak podłączyć kabelki do podstawki- fakt, w górnej części są dwa bolce, które powinnam zastąpić (?) przewodami, ale nie jestem w stanie ich wyjąć. Nie miałam takiego problemu przy montażu kadencji do drugiej podstawki dla 1606 (działającej przy innym rowerze) gdzie producent po prostu zostawił 5 otworów na kabelki. Dopiero przy oryginalnej podstawce zaczęły się schody. Przejrzałam forum w poszukiwaniu instrukcji, you tube, wszystkie anglo- i francuskojęzyczne strony, zupełnie bez powodzenia. Czy jakiś szczęśliwy posiadacz przewodowej 1606 mógłby mi wytłumaczyć jak powinnam podłączyć te nieszczęsne kabelki? Z góry bardzo dziękuję!
deTem Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Witam. I własnie na te bolce należy nałożyć/nasunąć dwa kabelki z sensora kadencji. Na ich końcach są (przynajmniej u mnie)dwie wsuwki, które po prostu doczepia się do podstawki. I wszystko powinno działać.
Patryke Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Tutaj niby cuś jest tylko zdjęcie trochę małe: http://www.sigmasport.com/us/produkte/bikecomputer/topline_wired/bc1606l/?gesamt=1&position=0 Ogólnie wygląda na to, że trzeba jedynie nasunąć końcówki przewodów na bolce.
Edytka Napisano 30 Lipca 2011 Autor Napisano 30 Lipca 2011 Hmmm, na końcach nie ma żadnego miejsca na wsunięcie pinów z podstawki Sensor wygląda jak ten z obrazka: Końcówki to takie dość duże 'główki'. A Instrukcja dołączona do opakowania pokazuje, ze te bolce mam wsadzić w otworki na podstawce.
Patryke Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 Ogólnie sprawa wygląda na banalną, ale chyba coś do końca musi nie grać Jak możesz to wrzuć parę zdjęć podstawki i końcówek co mają być tam wsadzone. Może jakaś wada fabryczna?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.