Skocz do zawartości

[do 1900zł] Cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Szukam roweru crossowego w cenie do 1900-2000zł. Czytałem mnóstwo tematów związanych z crossami w tej cenie i 90 procentach tych tematów polecają Unibike Viper. Na stronie producenta znalazłem dystrybutora w moim mieście(Częstochowie). Po zajechaniu do sklepu sprzedawca stwierdził, że nie sprowadzają już Unibike. Głównie handlują Giantem. W środę tj. 3.09.2011r. mają mieć najnowszą kolekcję Gianta, czyli z 2012 roku. Proponują mi rower bodajże za 1800zł z osprzętem Acera/Alivio. I tu się nasuwają pytania.

-Czy kupować Gianta?

-Czy wybrać coś z Meridy lub Kellysa, albo Krossa albo Treka?

-I czy w Częstochowie można dostać gdzieś jeszcze Unibike?

-Czy są jeszcze takie firmy mało znane tak jak Unibike które proponują najlepszy osprzęt w tej cenie?

Od razu mówię, że byłem na ulicy Okólnej w Kocot-Bike. Słyszałem, że w Kellysach pękają ramy. Ale czy mogła by pęknąć rama przy wzroście 160cm i wadze 60kg? Jestem poprostu w kropce. Proszę o dobrą odpowiedź.

P.S. Czy jest na tym forum ktoś z Częstochowy który mógłby polecić dobry sklep rowerowy w tym mieście? Oczywiście zakup roweru przez internet nie wchodzi w rachubę.

Chcę też uniknąć hamulców tarczowych.

Napisano
Słyszałem, że w Kellysach pękają ramy. Ale czy mogła by pęknąć rama przy wzroście 160cm i wadze 60kg?
Zależy gdzie będziesz jeździł... Bo są tacy co kupują rower crossowy, a później zaczynają jeździć w terenie ciężkim, skaczą itp. to niech się nie dziwią, że im ramy pękają. Przy spokojnej jeździe asfalt, las, trochę nawet błota itp. Nie ma takiej opcji ( chyba, że jakaś wada fabryczna, ale to może zdarzyć się wszędzie :P i o czymś takim bardzo rzadko się słyszy). Głównie patrzył bym na osprzęt. Myślę że poniżej Alivio nie ma co schodzić :P a znajdzie się coś z deore coś zapewne :) Myślę że tarczowe hamulce Ci nie będą potrzebne , a często one podnoszą wartość roweru... To samo tyczy się amortyzacji, moim zdaniem lepiej dołożyć do przerzutek, korby, łańcuch i kasety niżeli do tarcz, czy amortyzatora ( jeżeli w grę wchodzi lekki teren o którym pisałem tu już inaczej wiadomo...)
Napisano

http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=24624&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=269&subcat_id=274

wykracza trochę poza twój budżet, ale jest w miarę ok :) (Sam osobiście bym składał rower wtedy ma się więcej możliwości do osprzętu można z czegoś zrezygnować żeby w coś dołożyć :P po prostu bardziej dopasowujesz rower pod siebie :))Lecz dobra nie ważne :P zależy też gdzie i ile będziesz jeździł...

Napisano

Może być choć rewelacji nie ma żadnych :)Ale do takiej jazdy to spoko :) Masz tu temat o tym rowerze:) A i jeszcze pójdź do sklepu kellysa może Neos będzie tańszy u nich (choć marne szanse). :P

Napisano

Neos z 2010 roku fajny, jednak za ta kase to bym bral vipera, swietny rowerek. Sam posiadam unibike i nie kupilbym nic innego gdybym mial znowu wybierac.

Napisano

Ja na twoim miejscu poświęcił bym troszke czasu i podzwonił po sklepach za Unibike naprawdę warto nawet do innych miast z tego co wiem to u producenta już ich niema więc tylko w sklepach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...