fulso Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Witam forumowiczów Planuje zakup roweru, czy http://allegro.pl/rower-mtb-sektor-stealth-acera-ham-tarczowe-gratis-i1735246290.html jest dobrym wyborem? Czy moze jest cos lepszego w tej cenie(lub nizszej )? Rama 21" cali bedzie odpowiednia jezeli mam ok.180cm wzrostu? Pozdrawiam.
adii22 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Jest okej, ale nie w tej cenie. W tej cenie szukaj jakeigoś Hexagona V6 od Krossa (na allegro są jeszcze z dużymi ramami) ze starych roczników - i to bym polecał. Ewentualnie za drobną dopłatą taki Levelisław A2
nemo2009 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Tu masz rower dla Ciebie rozmiarowo dobry.Firmowy tani i super dobry,tylko brać.http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-kellys-scarpe-grey-2009.html
fulso Napisano 30 Lipca 2011 Autor Napisano 30 Lipca 2011 Dzieki za propozycje, ale jakos zakochalem sie w bialo- czarnej ramie stealth'a
Freud Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Pierwszy raz taką ramę widzę Dziwnie "krzywa do góry" ta rama. Jakby powypadkowy Najważniejsze, że Tobie się podoba.
jaco96 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Chłopcze ramą samą nie zajedziesz. adii22, ma stuprocentową racje. Rower za taką cenę, szok! Masz tam osprzęt, milion razy lepszy od twojego cieniasa. I rama jest też dobra. Wiem coś o tym bo sam mam a2. MASZ TAM TARCZE HYDRAULICZNE TARCZE, DEORE XT Z TYŁU , XCR AMOR. TO JEST JUŻ COŚ!
fulso Napisano 30 Lipca 2011 Autor Napisano 30 Lipca 2011 @Freud Właśnie to mi się w niej podoba- jest inna niz wszystkie :] @jaco96 Wiem, że na samej ramie nie zajadę i dlatego założyłem ten temat Powiedzcie mi, dał bym rade złożyć rower tak do 1300zł na osprzęcie podobnym do tego a2?
djkraszinio Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 złożyć to i może by dało radę ale na pewno nie na wszystkich nowych częściach i byś musiał wiele godzin poświęcić i wyszukiwać okazję na allegro (był tutaj nawet na forum w dziale Mania Lekkości świetny rower który użytkownik złożył za 1200zł) ale tak jak mówię poświęcił na to wiele czasu aby wyszukać części po okazyjnych cenach więc jak nie chcesz się w to bawić to bierz tego Krossa naprawdę porządny sprzęt za niezbyt duże pieniądze
fulso Napisano 31 Lipca 2011 Autor Napisano 31 Lipca 2011 Wszystko bylo by fajnie gdyby ta a2 byla dostepna w ramie wiekszej niz 17". Takze pozostaje mi chyba czekac na a2 z tym osprzetem w wersji 19" lub 21". co myslicie o osprzecie w tej a2
jaco96 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Jest gorszy, ale nie tak bardzo dużo. Ma gorszą przerzutkę tył i amortyzator. I jeszcze takie tam duperele takie jak siodło itp.
djkraszinio Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 przecież w tym Krossie masz ramę 19 cali http://allegro.pl/rower-mtb-19-kross-level-a2-r9-xt-deore-wyprzedaz-i1743727880.html
fulso Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 Moze nie zauważyłeś, ale aukcja zakończyła sie 2 dni temu... Pisalem do nich i w tej chwili maja tylko 17stki
fulso Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Napisano 19 Sierpnia 2011 witam ponownie, prosze powiedzcie mi jak sie ma osprzet w rowerach w tych aukcjach: http://allegro.pl/kross-level-a2-disc-alivio-hydraulika-rama-19-i-21-i1778005980.html http://allegro.pl/kross-level-a2-deore-xt-disc-hydraulika-okazja-i1765040183.html ? Myslalem ze kupno roweru przyjdzie mi z latwoscia... Ale teraz mam metlik w glowie. Bylem w miejscowym sklepie rowerowym to facet mowil mi ze np. po zakupie takiego roweru z allegro moge miec problemy z gwarancja- co o tym myslicie? Pozdro
ooggii Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Deore XT z tyłu - dobra cena, ale dla pewności poproś o pełną specyfikację roweru bo może coś tam jeszcze podmienili. Prawdopodobnie jest to katalogowy A2 2011 z innymi tarczami(ale hample te same), lepszą przerzutką i lekko innym malowaniem. Nie widziałem A2 2011 w tym zestawie kolorów. Którego byś nie kupił to i tak będzie dobry wybór. Odnośnie gwarancji, to nie ma znaczenia gdzie kupisz (gwarantem jest Kross), jeżeli masz w swoim mieście serwis kross'a to on realizuje naprawy gwarancyjne (ale może odmówić przyjęcia roweru i wtedy wysyłasz do serwisu wskazanego przez Kross albo do swojego sprzedawcy). Lepiej kupować w stacjonarnym. Na ogół jest drożej, ale przy zakupie dupereli typu dzwonek i odblaski(bez tego możesz złapać mandacik),błotniki,kask, stopka do roweru to możesz negocjować cenę. Dodatkowo rower dostaniesz wyregulowany i złożony, a w razie problemów z rowerem masz pod ręką sprzedawcę (odpowiedzialność z tytułu niezgodności towaru z umową + gwarancja Krossa). No i jak kupujesz w sklepie stacjonarnym to rower sprawdzasz spokojnie przed zakupem (rysy, otarcia, proste koła itp). Tak więc lepiej kupić w sklepie w swoim mieście.
fulso Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Napisano 20 Sierpnia 2011 Dzieki za nakierowanie Jeszcze poszukam u siebie w mieście jakichs sklepów.
fulso Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Napisano 21 Sierpnia 2011 Mam jeszcze pytanie, Czy te hamulce: Shimano SM-RT 51 160mm sa dobre? Sa jeszcze jakies wersje z tektro auriga comp rowniez hydrauliczne.
ooggii Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Mam jeszcze pytanie, Czy te hamulce: Shimano SM-RT 51 160mm sa dobre? Sa jeszcze jakies wersje z tektro auriga comp rowniez hydrauliczne. Hamulce w tych dwóch modelach to hydrauliczne Deore BR/BL-M445 160mm, ale w tym drugim są inne tarcze (SM-RT 51 160mm). Czy lepsze? Tego nie wiem. Jeżeli jeszcze nie kupiłeś roweru to podpowiem: nie bierz tarczowych. V-ki są dobre (mam i jestem bardzo zadowolony). Jeżeli nie zamierzasz taplać się w błocie i jeździć po górach albo w maratonach to V-ki wystarczą. Poza tym kasę zaoszczędzisz i rower nie będzie tak kusił okazyjnego złodzieja.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.