Skocz do zawartości

[rower] Sektor stealth- dobry wybor?

fulso

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tu masz rower dla Ciebie rozmiarowo dobry.Firmowy tani i super dobry,tylko brać.http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-kellys-scarpe-grey-2009.html

Napisano

Pierwszy raz taką ramę widzę :D

Dziwnie "krzywa do góry" ta rama. Jakby powypadkowy :D

Najważniejsze, że Tobie się podoba.

Napisano

Chłopcze ramą samą nie zajedziesz. :thumbsup:

adii22, ma stuprocentową racje. Rower za taką cenę, szok! :blink:

Masz tam osprzęt, milion razy lepszy od twojego cieniasa. I rama jest też dobra. Wiem coś o tym bo sam mam a2.

MASZ TAM TARCZE HYDRAULICZNE TARCZE, DEORE XT Z TYŁU , XCR AMOR. TO JEST JUŻ COŚ!

Napisano

@Freud

Właśnie to mi się w niej podoba- jest inna niz wszystkie :]

@jaco96

Wiem, że na samej ramie nie zajadę i dlatego założyłem ten temat :)

Powiedzcie mi, dał bym rade złożyć rower tak do 1300zł na osprzęcie podobnym do tego a2?

Napisano

złożyć to i może by dało radę ale na pewno nie na wszystkich nowych częściach i byś musiał wiele godzin poświęcić i wyszukiwać okazję na allegro (był tutaj nawet na forum w dziale Mania Lekkości świetny rower który użytkownik złożył za 1200zł) ale tak jak mówię poświęcił na to wiele czasu aby wyszukać części po okazyjnych cenach więc jak nie chcesz się w to bawić to bierz tego Krossa naprawdę porządny sprzęt za niezbyt duże pieniądze

Napisano

Wszystko bylo by fajnie gdyby ta a2 byla dostepna w ramie wiekszej niz 17". Takze pozostaje mi chyba czekac na a2 z tym osprzetem w wersji 19" lub 21".

co myslicie o osprzecie w tej a2

Napisano

Jest gorszy, ale nie tak bardzo dużo. Ma gorszą przerzutkę tył i amortyzator. I jeszcze takie tam duperele takie jak siodło itp. :icon_wink:

Napisano

Moze nie zauważyłeś, ale aukcja zakończyła sie 2 dni temu... Pisalem do nich i w tej chwili maja tylko 17stki

• 3 tygodnie później...
Napisano

witam ponownie, prosze powiedzcie mi jak sie ma osprzet w rowerach w tych aukcjach:

http://allegro.pl/kross-level-a2-disc-alivio-hydraulika-rama-19-i-21-i1778005980.html

http://allegro.pl/kross-level-a2-deore-xt-disc-hydraulika-okazja-i1765040183.html

?

Myslalem ze kupno roweru przyjdzie mi z latwoscia... :) Ale teraz mam metlik w glowie.

Bylem w miejscowym sklepie rowerowym to facet mowil mi ze np. po zakupie takiego roweru z allegro moge miec problemy z gwarancja- co o tym myslicie?

Pozdro

Napisano

Deore XT z tyłu - dobra cena, ale dla pewności poproś o pełną specyfikację roweru bo może coś tam jeszcze podmienili.

Prawdopodobnie jest to katalogowy A2 2011 z innymi tarczami(ale hample te same), lepszą przerzutką i lekko innym malowaniem.

Nie widziałem A2 2011 w tym zestawie kolorów.

Którego byś nie kupił to i tak będzie dobry wybór.

Odnośnie gwarancji, to nie ma znaczenia gdzie kupisz (gwarantem jest Kross), jeżeli masz w swoim mieście serwis kross'a to on realizuje naprawy gwarancyjne (ale może odmówić przyjęcia roweru i wtedy wysyłasz do serwisu wskazanego przez Kross albo do swojego sprzedawcy).

Lepiej kupować w stacjonarnym. Na ogół jest drożej, ale przy zakupie dupereli typu dzwonek i odblaski(bez tego możesz złapać mandacik),błotniki,kask, stopka do roweru to możesz negocjować cenę.

Dodatkowo rower dostaniesz wyregulowany i złożony, a w razie problemów z rowerem masz pod ręką sprzedawcę (odpowiedzialność z tytułu niezgodności towaru z umową + gwarancja Krossa). No i jak kupujesz w sklepie stacjonarnym to rower sprawdzasz spokojnie przed zakupem (rysy, otarcia, proste koła itp).

Tak więc lepiej kupić w sklepie w swoim mieście.

Napisano

Mam jeszcze pytanie,

Czy te hamulce: Shimano SM-RT 51 160mm sa dobre? Sa jeszcze jakies wersje z tektro auriga comp rowniez hydrauliczne.

Napisano

Mam jeszcze pytanie,

Czy te hamulce: Shimano SM-RT 51 160mm sa dobre? Sa jeszcze jakies wersje z tektro auriga comp rowniez hydrauliczne.

Hamulce w tych dwóch modelach to hydrauliczne Deore BR/BL-M445 160mm, ale w tym drugim są inne tarcze (SM-RT 51 160mm). Czy lepsze? Tego nie wiem.

Jeżeli jeszcze nie kupiłeś roweru to podpowiem: nie bierz tarczowych.

V-ki są dobre (mam i jestem bardzo zadowolony). Jeżeli nie zamierzasz taplać się w błocie i jeździć po górach albo w maratonach to V-ki wystarczą.

Poza tym kasę zaoszczędzisz i rower nie będzie tak kusił okazyjnego złodzieja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...