mario1979 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Dzisiaj podczas zmiany opon (tył na przód i odwrotnie) przez pomyłkę oponę ustawiłem tak, że przednie koło idzie teraz w drugą stronę niż wcześniej. Opona jest kierunkowa więc żeby wrócić do stanu początkowego musiałbym ją ściągnąć. Pytanie, czy to nie zaszkodzi piaście przedniej? Nie będzie z tym problemu. Nie chce mi się obracać opony Przebieg 740 km nie wykazuje dziwnych dźwięków itp. Na "sucho" kręci się bez problemu. Help me! Może głupie pytanie, ale wole się upewnić niż potem mieć problemy. A w necie nie mogę jednoznacznej odpowiedzi znaleźć.
ProjeC19 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 hehe jak nie masz tarczy to ok ... Zastanów się teraz jak zdejmujesz koło to czy pamiętasz później o tym jak było założone ?? Możesz obrócić
Yoshimitsu9 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Zmieniaj.. Poza tym kierunkowa opona, Nie chce Ci się - w czasie pisania tego postu zmieniłbyś oponę 3razy Może zastanów się i poprostu to zrób , choć myślę że problemu nie powinno być.
mario1979 Napisano 30 Lipca 2011 Autor Napisano 30 Lipca 2011 No w sumie macie rację. Idę odwrócić. Opona jest ustawiona O>k> to koło jest odwrotnie
nanek3 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Nie będzie najmniejszego problemu. Sam mam na kole po magnesie do licznika z każdej strony, żeby zmieniać kierunek bieżnika, obróceniem koła. A nie przekładaniem opony. Mam no-name'owską piastę, więc katuję ją jak mogę. Łożyska nie są kierunkowe, więc można w obydwie strony.
mario1979 Napisano 30 Lipca 2011 Autor Napisano 30 Lipca 2011 No ja bardzo Wam dziękuję teraz. Poszedłem przełożyć. I co się okazało? Ostatni kapeć powiązany był prawdopodobnie z uszkodzeniem opony. Miejsce gdzie opona wchodzi w obręcz było naderwane. Tak jakby jakiś drut się wbił i przeciął. Albo opona pękła w tym miejscy i obręcz ciachnęła dętkę Przy okazji pompowania na max pojawił się balon więc wiem że muszę kupić oponę Gdy nie było powietrza nie widać było uszkodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.