Skocz do zawartości

[obręcz] Ścieranie przez v-braki

Marix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

podstawowy model x221 mavica wytrzymal u mnie na przodzie okolo 10k km tylnia f519(z maxtalu tak jak wszystkie wysokie modele w tym wymienione)okolo 6000kkm i poszedl na sprzedaz minimalnie dalo sie wyczuc wytarcie w nim.moja przedia obrecz w momencie gdy ja wymienialem juz pachniala strachem gdyz scianka byla tak cienka ze bulo czuc pulsowanie i stukanie w czasie hamowania z powodu wybulenia obreczy w jednym miejscu od cisnienia wewnatrz opony(okolo 3atm wiec nie masakra).obrecz ta u mnie wytrzymala 3 komplety miekkich klockow jagwire i okolo pol kompletu bbb

• 7 miesięcy temu...
Napisano

no to fajnie...

załamka....

zamówiłem sobie obręcze Dt Swiss XR 4.1 v-brake, rano dotarły do sklepu teraz czekam na piasty i zaplatanko nowych kół. Ucieszony z nowego nabytku (nie ukrywam ze były mi one polecane przez forumowiczów) postanowiłem dokładniej przyjrzeć się opiniomo nich. I co sie dowiedziałem? - są zrobione z miekkiego aluminium co zle wpływa na nią gdy założone są nieodpowiednie klocki, także zapytam jakich używacie klocków? Planuję zakup Author ABS-3CC, obecnie mam jakies SNG za 3,80zł (komplet na 1 koło). Ile może wytrzymać taka obręcz z miększego aluminium? Jakie klocki kupić? Te Author ABS-3CC będą odpowiednie?

Napisano

Ja ostatnio mierzyłem szerokość obręczy to przód był zużyty tylko o 0,05mm bardziej niż tył a tyłu prawie wcale nie używam. A co do rowka to on jest tak szeroki (z 1,5mm) iż na 1 rzut oka go widać

Napisano

Jak twoja DT Swiss XR 4.1 tez w dobrym stanie to dlaczego takie złe opinie sa o niej na www.mtbr.com ? Ja już nic nie rozumiem z tego...

P.S.

co myslicie o tych klockach Author ABS-3CC ?

One są do miękkich obreczy aluminiowych?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...