Adamicki Napisano 26 Listopada 2006 Napisano 26 Listopada 2006 Hiehie, to ja sobie chyba na dniach kupię jakąś kobylastą obręcz za 29zł, zwłaszcza że czasy, kiedy jeżdżę bez kasku trwają nadal.
szakq Napisano 26 Listopada 2006 Napisano 26 Listopada 2006 podstawowy model x221 mavica wytrzymal u mnie na przodzie okolo 10k km tylnia f519(z maxtalu tak jak wszystkie wysokie modele w tym wymienione)okolo 6000kkm i poszedl na sprzedaz minimalnie dalo sie wyczuc wytarcie w nim.moja przedia obrecz w momencie gdy ja wymienialem juz pachniala strachem gdyz scianka byla tak cienka ze bulo czuc pulsowanie i stukanie w czasie hamowania z powodu wybulenia obreczy w jednym miejscu od cisnienia wewnatrz opony(okolo 3atm wiec nie masakra).obrecz ta u mnie wytrzymala 3 komplety miekkich klockow jagwire i okolo pol kompletu bbb
Blizzard Napisano 19 Lipca 2007 Napisano 19 Lipca 2007 no to fajnie... załamka.... zamówiłem sobie obręcze Dt Swiss XR 4.1 v-brake, rano dotarły do sklepu teraz czekam na piasty i zaplatanko nowych kół. Ucieszony z nowego nabytku (nie ukrywam ze były mi one polecane przez forumowiczów) postanowiłem dokładniej przyjrzeć się opiniomo nich. I co sie dowiedziałem? - są zrobione z miekkiego aluminium co zle wpływa na nią gdy założone są nieodpowiednie klocki, także zapytam jakich używacie klocków? Planuję zakup Author ABS-3CC, obecnie mam jakies SNG za 3,80zł (komplet na 1 koło). Ile może wytrzymać taka obręcz z miększego aluminium? Jakie klocki kupić? Te Author ABS-3CC będą odpowiednie?
yoxik Napisano 19 Lipca 2007 Napisano 19 Lipca 2007 ja z tą obręczą 4.1 używam klocki aztec czarne i po prawie 10kkm zużycie jest bardzo małe.
Blizzard Napisano 19 Lipca 2007 Napisano 19 Lipca 2007 no to mnie pocieszyles, bo bym w nocy spac nie mogl jakie to są klocki? miękkie czy twarde?
Maki Napisano 19 Lipca 2007 Napisano 19 Lipca 2007 Ja ostatnio mierzyłem szerokość obręczy to przód był zużyty tylko o 0,05mm bardziej niż tył a tyłu prawie wcale nie używam. A co do rowka to on jest tak szeroki (z 1,5mm) iż na 1 rzut oka go widać
Blizzard Napisano 19 Lipca 2007 Napisano 19 Lipca 2007 Jak twoja DT Swiss XR 4.1 tez w dobrym stanie to dlaczego takie złe opinie sa o niej na www.mtbr.com ? Ja już nic nie rozumiem z tego... P.S. co myslicie o tych klockach Author ABS-3CC ? One są do miękkich obreczy aluminiowych?
yoxik Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 być może dlatego że staram sie nie jeździć w deszczu i blocie albo mało hamuje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.