t3ch Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witam, http://cgi.ebay.com/2011-Manitou-R7-PRO-MTB-fork-MANUAL-V-brake-and-Disc-/320728462086?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item4aace7f306 Zastanawiam sie nad kupnem tego amortyzatora, zależy mi na amortyzatorze R7 do V-brake, który ciężko dostąć w Polsce, a już na pewno za takie pieniądze. Wysyłka jest z Tajwanu. Gość nic nie pisze w aukcji o gwarancji, ale pisałem do niego to mi odpisał że może mi dać 3 miesięczną gwarancje (pytanie na jakiej podstawie, pewnie na gębe). Zakładając, że bym na to poszedł to jakie jest ryzyko zepsucia się tego amortyzatora ? Możecie napisać własne opinie jeżeli mieliście z nim do czynienia lub się orientujecie w temacie? Co ogólnie sądzicie o tym zakupie? Warto czy nie i dlaczego? Producent daje 2 lata gwarancji w Unii Europejskiej i 1 rok poza, ale mnie to nie dotyczy. Podoba mi się ten amortyzator, tym bardziej że w końcu znalazłem coś sensownego do XC z dobrą wagą, dobrą ceną i v-brake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ryzyko zepsucia niewielkie, a gdyby co - części dostępne, serwis prosty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t3ch Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Dzieki wielkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkoder Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Hej Też oglądałem tego amorka-bardzo fajny w okazyjnej cenie...tylko musisz jeszcze dodać do tego cło-jest to produkt sprowadzony z poza granic UE...musiałbyś pokombinować ze sprzedawca żeby wpisał w zawartości prezent albo żeby zaniżył wartość...widziałem że jeden ze sprzedawców z ebaya tak robi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Ale gdy celnicy otworzą to zobaczą co to jest i sprawdzą wartość tak to bywa ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Swojego R7 też kupiłem na eBay z USA. Karty gwarancyjnej nie ma, ale za pół polskiej ceny to warto. Aby nie płacić vatu i cła, w paczce nie może być faktury z prawdziwą wartością przedmiotu. Wtedy nawet jeśli otworzą przesyłkę (a robią to często) to nie mają podstaw do naliczenia opłat. Oczywiście podawanie >50$ jako wartość przesyłki i zaznaczenie "prezent" lub "używane" to podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahooxbiker Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam! Ja kupiłem ten amortyzator tylko pod tarczę amor również przyszedł z Tajwanu. Dogadałem się ze sprzedającym żeby nie wkładał rachunku do środka i w ten sposób nie zapłaciłem cła:). Amor jak najbardziej polecam działa świetnie regulacja wystarczająca waga także ok tylko manetka od blokady po jakiejś błotnej wycieczce troszkę się zatarła i cyngiel nie chciał się ruszyć.Ogólnie polecam i jest to pełno wartościowy sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.