Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Manitou R7 PRO z ebaya

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

http://cgi.ebay.com/2011-Manitou-R7-PRO-MTB-fork-MANUAL-V-brake-and-Disc-/320728462086?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item4aace7f306

Zastanawiam sie nad kupnem tego amortyzatora, zależy mi na amortyzatorze R7 do V-brake, który ciężko dostąć w Polsce, a już na pewno za takie pieniądze. Wysyłka jest z Tajwanu. Gość nic nie pisze w aukcji o gwarancji, ale pisałem do niego to mi odpisał że może mi dać 3 miesięczną gwarancje (pytanie na jakiej podstawie, pewnie na gębe). Zakładając, że bym na to poszedł to jakie jest ryzyko zepsucia się tego amortyzatora ? Możecie napisać własne opinie jeżeli mieliście z nim do czynienia lub się orientujecie w temacie? Co ogólnie sądzicie o tym zakupie? Warto czy nie i dlaczego?

Producent daje 2 lata gwarancji w Unii Europejskiej i 1 rok poza, ale mnie to nie dotyczy. Podoba mi się ten amortyzator, tym bardziej że w końcu znalazłem coś sensownego do XC z dobrą wagą, dobrą ceną i v-brake.

Hej

Też oglądałem tego amorka-bardzo fajny w okazyjnej cenie...tylko musisz jeszcze dodać do tego cło-jest to produkt sprowadzony z poza granic UE...musiałbyś pokombinować ze sprzedawca żeby wpisał w zawartości prezent albo żeby zaniżył wartość...widziałem że jeden ze sprzedawców z ebaya tak robi:)

Swojego R7 też kupiłem na eBay z USA.

Karty gwarancyjnej nie ma, ale za pół polskiej ceny to warto.

Aby nie płacić vatu i cła, w paczce nie może być faktury z prawdziwą wartością przedmiotu.

Wtedy nawet jeśli otworzą przesyłkę (a robią to często) to nie mają podstaw do naliczenia opłat.

Oczywiście podawanie >50$ jako wartość przesyłki i zaznaczenie "prezent" lub "używane" to podstawa.

• 2 tygodnie później...

Witam! Ja kupiłem ten amortyzator tylko pod tarczę amor również przyszedł z Tajwanu. Dogadałem się ze sprzedającym żeby nie wkładał rachunku do środka i w ten sposób nie zapłaciłem cła:). Amor jak najbardziej polecam działa świetnie regulacja wystarczająca waga także ok tylko manetka od blokady po jakiejś błotnej wycieczce troszkę się zatarła i cyngiel nie chciał się ruszyć:).Ogólnie polecam i jest to pełno wartościowy sprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...