Skocz do zawartości

[1500-1800zł] MTB XC vs Cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Długo nie mogłem znaleźć tematu który rozwiałby moje wszystkie wątpliwości i jeszcze dłużej działu gdzie mógłbym rozwiać swoje.

Sprawa wygląda następująco:

Posiadam aktualnie rower crossowy KROSS Evado 1.2 z którego jestem bardzo zadowolony. Na szosie czy ubitej drodze sprawuje się genialnie, jest szybki, zrywny, taki jaki chciałem żeby był rower gdy go kupowałem.

No ale przyszedł czas że chciałbym zmienić klimaty, przerzuciłem się na góry. Wjeżdżanie crossem w góry i katowanie go jak downhilla to głupota. Stąd myśl, że może czas na zmianę roweru?

Potrzebuje roweru, którym zarówno dobrze jechałoby mi się po szosie, jak i dobrze sprawowałby się przy długich wysokich podjazdach (lekki?) i zjazdach przez kamienie, błoto i nieubite trasy. Miałem koncepcje kupna Roweru MTB XC i drugiej pary cienkich opon, które zakładałbym gdy nie jeździłbym po górach, tylko czy to zda egzamin?

Proszę o porady, jaki rower wybrać w cenie podanej w temacie. Mile widziane amortyzowanie ramy bo naprawdę lubię się puścić w dół jak wariat po wybojach, może blokowane w tej cenie (żeby nie sprawiało kłopotów na szosie)?

Jeśli temat jest w nie tym dziale to proszę o nieusuwanie, tylko przeniesienie.

Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...