Skocz do zawartości

[tematy medyczne] propozycja blokowania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam taką "uwagę racjonalizatorską" do szanownego grona trzymającego władzę :) Czy nie uważacie, że dobrze byłoby blokować "z marszu" tematów, w których użytkownicy proszą o poradę lekarską? Dla mnie jest to niepoważne i niebezpieczne (i to bardzo niebezpieczne). Moim zdaniem, takie tematy powinny być blokowane z adnotacją, by w trosce o własne zdrowie skonsultować problem z lekarzem, a nie kolegami z piaskownicy / pracy / forum...

P.

Napisano

Niekoniecznie... ;) Czasem nie muszą to być poważne problemy i np ktoś z forum już miał takie same objawy lub diagnozę, i można się dowiedzieć np jak długo trwa leczenie i jak w ogóle przebiega...

Jeżeli ktoś jest rozsądny to i tak pójdzie do lekarza, jeżeli nie to zada pytanie na forum onetu, insomnii czy jeszcze Bóg wie czego.

Takie jest moje zdanie na ten temat i nie każdy się z tym musi zgodzić :)

Pozdrawiam :)

Napisano

Wiecie Panowie... Ja wiem, że rozsądny człowiek podejdzie do sprawy rozsądnie, ale wiecie co powiedział Lem o głupocie i internecie ;) Tego się obawiam...

P.

Ps. W każdym razie, jest to temat, który leży mi, nomen omen (bo tamten wątek mnie "zmusił" do napisania tego tematu), na sercu.

Napisano

cóż, forum dyskusyjne służy wymianie informacji, także tych z zakresu wiedzy medycznej czy paramedycznej. Każdy ma swój rozum i (mam nadzieję) doskonale sobie zdaje sprawę z tego, że informacje z forum należy zweryfikować u lekarza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...