Truskawa Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witam wszystkich!! Mam pytanko a wlasciwie prosbe-otoz kupilem rowerek(z braku funduszy i wlasnej glupoty w hipermarkecie) Pojezdzilem na nim sezon i sie zaczelo:( Lancuch do wymiany przezutka tylna sie posypala i wogole kaszanka. Moze powie mi ktos jaki sobie sprawic w miare niedrogi napedzik?? Chcialbym wymienic korbe suport i lancuch. kasete mam 6 rzedowa(o firme sie nie pytajcie bo nie mam pojecia) Czy musze do tego wymieniac rowniez przezutki(teraz tylna mam shimano sis) a ogolnie to osprzet sunrun:( Z gory dziekuje z odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellsing Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Albo kup nowego bika albo zostaw samą rame i skladaj powolutku niedlugo sezon .A teraz do rzeczy proponuje ci za przystępna cene kasete Shimano Alivio CS-HG50 8-rzędową http://crazysport.home.pl/catalog/product_...products_id=445 i przerzutke tylnią Acere albo Alivio ale nie wiem ile masz środków.Na twoim miejscu skladał bym od nowa )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truskawa Napisano 19 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Jak sie zepne to wyskrobe pare groszy:) Ok kasete mam, a co dalej?? Lancuch pewnie jakis sramowski?? Wlasnie znalazlem na allegro komplecik:www.allegro.pl/show_item.php?item=82336893. Moze cos takiego byc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Jezeli z tyłu ma 6 koronek, to znaczy że ma wolnobieg, jeżeli ma wolnobieg to znaczy, ze żeby wsadzic kasete musi zmienic piaste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truskawa Napisano 19 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 CZyli co?? Jeszcze dochodzi piasta na tyl. Zaczyna sie robic wesolo:) Czyli moze mi ktos powiedziec jaki moge sobie zrobic kompatybilny napedzik?? Bo jak na razie wiem tyle ze wymienic musze prawie wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 ja nie wiem czy z tewgo sprzetu wogole cos bedzie. Zaraz Ci sie zacznie sypac amor. Kup lepiej jakiegos sztywniaka na wyprzedarzy (za 600 zl juz nawet sa - mowie o renomowanej firmie) bo inaczej bez konca bedziesz dokladal do tego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziomek Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Mialem podobny problem, ale powoli wszystko sklada sie do kupy! CALY NAPED DO WYMIANY! W Twoim przypadku radzilbym Ci zagladnac na Allegro - mozesz cos NAPRAWDE CIEKAWEGO upolowac - mam na mysli caly rowerek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truskawa Napisano 19 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Ale jak sie polamie to kij z nim! Chcialem sobie na nim pojezdzic jeszcze. A zawsze jak sie posypie to moge miec zapas czesci na wymiane do nowego roweru:) Powiedzcie mi prosze jak zmodernizowac naped zebym mogl jeszcze troche na nim posmigac. To wiesz co mam na mysli Ziomek!! Rama sie trzyma jeszcze kola cale to mozna jeszcze pojezdzic, chociaz rekraacyjnie:) A jak nawet kupie nowy to co z tym badziewiem mam zrobic?? Przeciez w takim stanie to nikt go nie kupi:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 wolnobieg >>>> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82319467 łańcuch (moim zdaniem okazja!!!) >>>> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81146733 korba >>>> proweel (mój typ z tej pary) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82566776 lub shimano http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82416851 Całość zamknie się poniżej 100zeta , a jakościowo o NIEBO lepsza od marketówek. ps. nowy pakiet do korby (suport) >>>> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80451346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truskawa Napisano 19 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Wielkie dzieki Żaba!! O to mi chodzilo!! To biore sie za zakupy:) Jeszcze raz WIELKIE DZIEKUJE!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziomek Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Rama sie trzyma jeszcze kola cale to mozna jeszcze pojezdzic, chociaz rekraacyjnie:) A jak nawet kupie nowy to co z tym badziewiem mam zrobic?? Przeciez w takim stanie to nikt go nie kupi:( Czyli u mnie to samo! Co zrobisz ze stara bryka? Na zlom - przynajmniej na lancuch poswiecisz ta pieniadze! Sprzedaz:Kto mialby nie kupic? Sprobuj wystawic na Allegro! Znajda sie jacys Fani takich bikeow-oni beda wiedzieli co z Twoim rowerem zrobic! Do tej mialem jakiefos Altusa sprzed 10 lat (jak nie wiecej), ale przyszedl czas na zmiany! Powiedziano mi: Jak wymieniasz tylna zebatke to i lancuch ( i wymienilem). Lewa manetka (tez chyba miala 10 lat) pekla - kupilem Shimano Alivio (zastanawialem sie nad klamkomanetkami Altusa, kupilem inne) - przeskoczylem o jedna "klase". Dzisiaj kupilem lancuch : SRAM PC-38 ze spinka (tak mi doradzono). Pozostaje jeszce KORBA (ok 60 zł). I jeszcze wymiana suport(nigdy nie byl wymieniany) - tego obawiam sie najbardziej! czy uda mi sie dopasowac? Czyli CAlY NAPED poszedl do wymiany!Obecnie moj rower tak wyglada (patrz nizej : GAZELLE) , ale czeka Ja totalna modernizacja! Rama jest OK, podobnie do Ciebie : kola tez Kumple mi mowia: Kup sobie nowy rower! Na obecna chwiel na to sie nie zanosi. Ten rower (moze to dziwnie zabrzmi) cos w sobie MA! JAK CZEGOS SIE BARDZO CHCE TO I PIENIADZE SIE ZNAJDA!!! Pozdrawiam Moj Boze, ale sie opisalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truskawa Napisano 19 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Ziomek, moj rowerek tez mi sie podoba i nie mam zamiaru go sprzedawac(przynajmniej nie na razie) Powymieniam naped i sie zobaczy:) Tylko nie wiem czy musze przezutki wymieniac?? Zasugerowano mi zmiane ,ale jezeli je zmienie to jeszcze dojda klamkomanetki. A jakie byly by odpowiednie do np. acery rd-m340?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 A czy napęd masz aż tak bardzo zjechany że musisz kupować całość nową? Bo ja zębatki w wolnobiegu i korbie są dobre to kup lepiej tylko nowy łańcuch i zobacz czy się przyjmnie na starym sprzęcie. Jak nie to wtedy kupisz resztę. A jak się przyjmnie to będziesz jeździł dalej i można zacząć oszczędzać na nie makrokesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Tylko obawiam się że wkład suportu może nie pasować, kiedyś miałem takiego makrokesza i tam suport był w postaci dwóch misek, dwóch koronek i ośki a jak chciałem wymienić to na wkład suportu z gwintem angielskim (BSA) to okazało się że jest minimalnie zamały i suport wchodził bez wkręcania, więc nie wiadomo jak będzie w Twoim przypadku, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Nie pasował , bo miałeś tzw. "włoski suport".Większa średnica i obie miski z normalnym (prawym gwintem). Takie też są w sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 No właśnie o to chodzi i niewiadomo jaki suport ma Truskawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truskawa Napisano 20 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Nie mam pojecia jaki mam suport. Moge powiedziec tyle ze rower nie jest leciwy bo kupilem go w maju 2005. Ogolnie rower kszak firma Scorpio. Moze to cos Wam powie o tym rowerku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twiggy Napisano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Mój kuzyn ma makrokesza "Scorpio", fulla i amor przedni dwupolkowy, wszystko ładnie wyglądało ale tylko wyglądało Aktualnie na jego rowerku można jedździć po bułki do sklepu, choć i tak strach :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truskawa Napisano 21 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Dzieki twiqqy za slowa otuchy:)!! Powiem ci ze nie jest tak zle, chociaz zdazylo sie ze podczas jazdy tracilem pedal albo spadal lancuch:) Ale mysle ze jak wymienie naped to jeszcze troche pojezdze na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truskawa Napisano 22 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Powiedz mi Twiqqy jak pamietasz-jaki tam byl suport?? Ja swojego jeszcze nie rozkrecilem a Intermis z Żaba mowia o jakis roznych rodzajach suportow?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twiggy Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia jaki tam jest suport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemaniak Napisano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Heh a kto ma pojęcie jaki tam suport:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.