Skocz do zawartości

[rower] Kross Panic

DeaDer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak więc, SIEMA. Mam do was sprawę, chodzi o zakup roweru chcę zakupić nowy rowerek, raczej do skakania i szybkiej jazdy. Na początku chciałem składać rower z zakupionych części .Zamiar miałem dać 500zł na rame two6player ,ale znalazłem fajny rowerek Kross Panic 15". Osprzęt mi pasuje ogólnie fajnie wszystko, a no i rowerek używany, ale wygląda nieźle. No i wydaje mi się że to niezła okazja. Tylko rozmiar ramy to 15". Ja mam wzrostu ok. 167 cm. I tak myśle że ramy nie ma co brać dużej bo nie będzie to komfortowe, ale za mała to też tak niezabardzo, chociaż mam większą kontrole nad bike, z czasem wymieniło by się co nie co ;)

Napisano

Tak więc, SIEMA. Mam do was sprawę, chodzi o zakup roweru chcę zakupić nowy rowerek, raczej do skakania i szybkiej jazdy. Na początku chciałem składać rower z zakupionych części .Zamiar miałem dać 500zł na rame two6player ,ale znalazłem fajny rowerek Kross Panic 15". Osprzęt mi pasuje ogólnie fajnie wszystko, a no i rowerek używany, ale wygląda nieźle. No i wydaje mi się że to niezła okazja. Tylko rozmiar ramy to 15". Ja mam wzrostu ok. 167 cm. I tak myśle że ramy nie ma co brać dużej bo nie będzie to komfortowe, ale za mała to też tak niezabardzo, chociaż mam większą kontrole nad bike, z czasem wymieniło by się co nie co ;)

Ta rama nadawałaby się,ale raczej nie do skoków,ze względu na Twój wzrost,no chyba,że jeszcze urośniesz.Do jazdy w lesie,w średnio ciężkim terenie nadaje się ta 15.

Ten rowerek jest dla Ciebie,na teraz i do skakania.

http://www.rowerzysta.pl/dirt/rower-gorski-romet-butterfly-2009.html#fragment-2.

Napisano

Heheh, tu mnie zdziwiłeś ! Ja szukałem ramy 16-17 a tu 13 ! O ! Nie no to ułatwia wiedząc to hehehe :) Dzięki.

Napisano

Heheh, tu mnie zdziwiłeś ! Ja szukałem ramy 16-17 a tu 13 ! O ! Nie no to ułatwia wiedząc to hehehe :) Dzięki.

Widzę,że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.Na Twój wzrost obecny nadaje się rower(MTB)15".Do skakania kupuje się rozmiar mniejszy,czyli dla Ciebie 13".

Napisano

mówie o tym samym hehee ;D Bo patrze do skakania ;) A z resztą nieważne. A jakieś ochraniacze na początek ? Chyba kask i golenie nie ?

Napisano

Kask swoja droga ale ochraniacze na piszczele koniecznie (asfalty z krk). Dostac platformowka w piszczel boli jak cholera, jak masz piny wkrecane to doda "emocji" - uderzenie duzo bvardziej bolesne niz przy pinach stalych (bez mozliwosci wymiany)

I taka rada - jak juz bedziesz myslal, ze nie walnisz sie wiecej (np po kilku miesiacach jazdy) nie zdejmuj ich. Sam tak zrobilem i po pierwszym barspinie bez ochraniaczy piszczel dostala :P I nie bierz tego butterfly, lepiej doloz troche i wez Ns-a Holy http://rowerowy.com/rowery/dirt_street/ns_holy_2 lub http://rowerowy.com/rowery/dirt_street/ns_holy_1 (1 lepszy, caly z cromo + tarcza)

Jak na poczatek idealny, fakt, ze sztywniak ale lepiej np. za rok jak zbierzesz kase wstawic dobry amor niz wymienic pol rometa bo sie czesci posypia po kilku miesiacach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...