kubzys Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 W następnym rowerze będę robił taki napęd: przerzutka przód: Shimano Alivio do 9 rzędowej kasety przerzutka tył: Shimano Alivio do 9 rzędowej kasety kaseta z łańcuchem: KASETA SHIMANO DEORE CS-HG50-9 rzędów. 11-32 + ŁAŃCUCH HG53 no i korba: Shimano Alivio na 7/8 rzędow I tu pytanie: Czy ta korba na 7/8 rzędów pójdzie z 9 rzędową kasetą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Może słabo się znam, ale nie powinno być najmniejszych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Spokojnie podejdzie był taki temat ostatnio i pisali że da tak radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Dzięki chłopaki Też tak myślałem, ale nie byłem pewny, bo wywalanie kasy w coś, co może nie działać byłoby bez sensu. A w takim razie czym różni się korba na 7/8 rzędów od tej na 9? Inny rozstaw tarcz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 tak odległości między tarczami są mniejsze, ja treż mam korbę alivio 7/8 rzędową i zdarza się że łańcuch przez jakąś część obrotu jest w między zębami a za chwile wskakuje na właściwą zębatkę, najczęściej z 3 na 2 jak zmieniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.