Skocz do zawartości

[Do 900 zł] Który wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jestem nowy na forum, więc chciałbym wszystkich serdecznie przywitać. W następnym tygodniu mam zamiar kupić nowy rower. Będzie mi służył głównie do jazdy po asfalcie, i rzadziej po lesie. Dysponuje budżetem 900 zł i myślę o którymś z nich :

Unibike Mission

Kross Hexagon v3

Nie wiem też czy dobrze dobrałem rozmiar ramy. Mam 16 lat, 175 cm wzrostu i ważę 62 kg. Proszę o pomoc w wyborze.

Pozdrawiam

Napisano

Szczerze mówiąc unibike ma Acere przerzutkę tył lepszą niż Kross... Ale ten wolnobieg :/ Szukałbym raczej czegoś z kasetą (chodzi o tylne zębatki).

Napisano

Nad tym Arkusem długo się zastanawiałem ale on ma tylko ramę 18" a ja szybko rosnę więc myślę że po 2-3 latach będzie dla mnie po prostu za mała. A znacie jakieś dobre modele crossów do 900 zł ??

Napisano

Ten lazaro jest ... wart. Ja bym sie bal brac taki wynalazek.

Bierz vipa 6.0 albo doloz stowke czy mniej i schwinna mesa juz mozesz miec. Vip 6.0 moze ma z tylu deore, ale przez to reszta osprzetu jest slabsza, nie wiem czemu nie chcesz tego wolnobiegu, wiele osob go posiada i jakos szczegolnie nie narzekaja, a unibike reszte osprzetu ma fajna, czy to arkus czy uni i tak w dobre rowery celujesz :thumbsup:

E:Crossy :

http://www.rowerzysta.pl/2010/rower-krosowy-kellys-result-2010.html

http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-merida-crossway-5-v-2010.html

Moze osprzetowo nie grzesza, ale za to sa pewniakami, a nie jakims wynalazkiem.

Napisano
Ten lazaro jest ... wart. Ja bym sie bal brac taki wynalazek.
:icon_lol: toś mu pocisnął. Ciekawe co mówili o Unibike albo o Kross poza granicami PL jak wchodzili na tamten rynek. Co do Lazaro to osprzęt rewela w tym przedziale cenowym, gwarancja jest jak by co i dystrybutor w PL , co do ramy to nie wiem nie robiłem jej , na miasto powinien dać rade. Zawsze jest to jakaś opcja do przemyślenia, ww propozycje jak najbardziej słuszne, decyzja należy do autora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...