GhOsTwrc Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam wszystkich mam u siebie taką opone http://allegro.pl/opona-continetal-zeta-37-622-700-x-35c-odblask-i1721921241.html w rowerze typu cross , jest to dobre rozwiązanie na równy asfalcik , niestety we Wrocławiu jest dużo dziur i nierównosci jeżdzę dość szybko ok 33-40 km/h , nie czuję sie bezpiecznie na tych oponach przejeżdzając przez przeszkody (krawężniki , piasek , szyny tramwajowe , deski przejazdome , czy też wyschnięta kałuża , wpadłem dziś w niej w mega poślizg) czuję urtrate panowania nad rowerem , zamierzam zmienić te opony na szersze 1.75 i bieżnik semi-slick aby byly niskie opory toczenia i lepsza przyczepnosc w parku bądz na piasku nie jeżdze po lasach ale czasem też dobrze sie przjechac czy semi slick sie sprawdzi, podczas szybkiej jazdy i jazdy w terenie? Mam ten rower 10 dni moj poprzednik to MTB i mialem opony kenda semi-slick 2.0 tyle ze 26" . Jakie proponujecie rozwiązanie dla koła 28"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeryf1989 Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Zamówiłem, dzisiaj Schwalbe Sammy Slick http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=400668EB09_Schwalbe01.jpg 4 od lewej. Jest to semi-slick na koło 28" x 1,35 do roweru Kross Evado. Waga 360g dam znać jak przetestuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 ja mam schwalbe landcruiser 28 x 1,75 jam zadowolony choć to nie semi slick bardziej uniwersalne w mieście komfortowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris77 Napisano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Jaka jest różnica między Schwalbe Hurricane i LandCruiser (te pierwsze są droższe)? Niestety Hurricane nie znalazłem w rozmiarze 1,75" (czyli inaczej 47-622?) a chciałbym założyć też do crossa 28" szersze opony niż aktualne 700x40c. Nie wiem czy jeszcze szersze da się założyć do mojego roweru Merida TFS 400-V. Dane jakie są podane na aktualnej to 700x40c, 42-622, 28x 1 5/8, obręcze:Merida TFS-700. Chciałbym się wybrać czasem bardziej w teren (np. nowy sącz-piwniczna zdrój-szczawnica-nowy sacz; głównie asfalt, odcinek z piwnicznej do szczawnicy szlakami leśnymi, pewnie z kamieniami tylko nie wiem czy tym crossem mogę tam wjechać w miarę bez obaw bo nie znam trasy) Zazwyczaj zamierzam jeździć po asfalcie za miastem i bocznymi ubitymi ścieżkami, leśnymi drogami, przy dobrej pogodzie bez większego deszczu więc opona terenowa odpada a fabryczny slick się na taką mieszaną jazdę nie bardzo nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.