Skocz do zawartości

[oświetlenie] Pomoc w wyborze do 150PLN

djwiocha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam od kilku dni nurtuje mnie problem oświetlenia w rowerze {z pewnego powodu którego przytaczał nie będę). Tak wiec przed chwilą ogarnąłem trochę temat i chcę się troszkę upewnić co do swojego wyboru. Planuję zakup tych dwóch lampek:

- Przód: Cateye HL-EL320

- Tył: Cateye TL-LD170-R

Czytałem dużo dobrego o tej lampce na przód, a na tył to wiadomo że tylko inni maja mnie widzieć i praktycznie każda lampka wystarczy. Dodam jeszcze że jak w tytule mój budżet na komplet to 150 złotych. Jeśli jeżdżę w nocy to raczej po ulicy, czasem w terenie ale już nie tak agresywnie jak w dzień, ale jednak zdarza się że muszę w nocy jechać, i po ostatnich wydarzeniach (na szczęście mnie nie dotyczących bezpośrednio) oświetlenie wolę mieć.

Napisano

Tego Cateye dzisiaj kupiłem. Musiałem sprawdzić moc świecenia i kąt.

Miał być mactronic wally ale ta trafiła się w okazyjnej cenie.

Cóż mam powiedzieć - daje po oczach, na pewno będzie dobrze widoczna.

Montaż stosunkowo łatwy, chociaż z jego sposobem się nie popisali.

Co do przodu muszę przyznać iż sam się waham- na razie pod uwagę biorę mactronic Pro Scream. Ale decyzji 100% jeszcze nie ma.

Napisano

Nie wierz we wszystko co zobaczysz na necie, tak jak wspomniałem mam tego z mojego linku i świeci całkiem całkiem, może nie jak ksenony w samochodzie :) i 40km/h po lesie nie gonie, ale da się jeździć, wczoraj wracałem do domku przez Kabaty koło 23:00 i nie rozbiłem się na niczym... Nie mam metrówki w oku, ale jak ustawisz świecenie tak na od 50cm przed koło to myślę, że z 5m widać całkiem całkiem, a nastepne 5 w miarę, to co mi się podoba to fakt, że świeci całkiem równo na boki też więc cała ścieżka jest oświetlona, a nie tylko kółeczko przed kołem, przydaje się przy skręcaniu...

Pozdrawiam,

MG

PS. Na pewno świeci o niebo lepiej niż mojej żony: http://www.salon-rowerowy.pl/komplet-oswietlenia-kellys-nightwatch-p-557.html, przy tym to Cateye jest szperaczem wojskowym :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...