Skocz do zawartości

[Hamulec tarczowy] Nowy zacisk i nowa tarcza

bartiek9999

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy na tym forum także proszę o wyrozumiałość:) Przymierzam się do kupna nowej tarczy oraz nowego zacisku hamulcowego w systemie mechanicznym na przednie koło. Jako, że zainstalowane w moim rowerze hamulce są marki noname (chiński badziew) chciałbym je zmienić. Powiedzmy, że priorytetem jest cena/jakość. Prosiłbym was o propozycje oraz linki. Dziękuje

Właśnie dużo kasy to kosztuje;/ Niestety nie stać mnie nawet na najtańszą z tych propozycji.. Usatysfakcjonował by mnie nawet używany sprzęcik ale ciężko go dostać. Patrzyłem na allegro.. http://allegro.pl/zacisk-hamulca-shimano-br-m416-srebrny-i1725828928.html a coś takiego się nada + najtańsza tarcza shimano 160. Dalej rozmawiamy o hamulcach na przód :)

Dodam jeszcze, że używam klamko manetki shimano tylko nie wiem dokładnie jaki to model na lewej 3 przełożenia a na prawej 8 :)

no niestety nowe hamulce avida sporo kosztują, i niewiele ludzi je sprzedaje, niedawno komplet bb7 z klamkami poszedł za coś koło 250zł, tak jak koledzy polecają bb5 lub bb7 to dobre hamulce, musisz polować, ja miałem niebywałe szczęście gdyż nabyłem jeden w wcześniejszych modeli bb7+1/2klocków+tarcza+śrubki+adapter za 60zł z wysyłką, niestety nie miałem jeszcze okazji się przejechać gdyż aura nie sprzyja

@bartiek9999, Na Twoim miejscu poczekałbym - szukałbym okazji , nawet tutaj na forum ,często ktoś coś sprzedaje co nie koniecznie będzie na allegro po przystępnych cenach. Pośpiech to zła rzecz moim zdaniem , czasami kupuje się głupoty itd. Lepiej poczekać i normalnie Kupić coś po okazyjnej cenie.

Tobike jak byś sprzedawał to daj znać. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...