bartiek9999 Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam jestem nowy na tym forum także proszę o wyrozumiałość Przymierzam się do kupna nowej tarczy oraz nowego zacisku hamulcowego w systemie mechanicznym na przednie koło. Jako, że zainstalowane w moim rowerze hamulce są marki noname (chiński badziew) chciałbym je zmienić. Powiedzmy, że priorytetem jest cena/jakość. Prosiłbym was o propozycje oraz linki. Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 http://allegro.pl/avid-hamulce-bb5-przod-tyl-160-180-203-super-cena-i1734239619.html komplet z tarczą, jeden z najlepszych zacisków mechanicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Do tego oczywiście potrzebujesz odpowiedniej klamki, najlepiej Avida FR5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil05 Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Oczywiście tylko zaciski od Avid, bądź Hayes Na allegro kupisz z Avida bb5 i bb7, bądź z Hayes coś takiego:)to jednakże jak dla mnie to wyrzucenie kasy w błoto, zaciski nawet używane, mało różnią się od tych nowych:) Ale zacznijmy od tego jakiej wys. masz budżet:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartiek9999 Napisano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Właśnie dużo kasy to kosztuje;/ Niestety nie stać mnie nawet na najtańszą z tych propozycji.. Usatysfakcjonował by mnie nawet używany sprzęcik ale ciężko go dostać. Patrzyłem na allegro.. http://allegro.pl/zacisk-hamulca-shimano-br-m416-srebrny-i1725828928.html a coś takiego się nada + najtańsza tarcza shimano 160. Dalej rozmawiamy o hamulcach na przód Dodam jeszcze, że używam klamko manetki shimano tylko nie wiem dokładnie jaki to model na lewej 3 przełożenia a na prawej 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Mechaniczne Shimano to spowalniacze a nie hamulce. Albo Avid albo nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 29 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 no niestety nowe hamulce avida sporo kosztują, i niewiele ludzi je sprzedaje, niedawno komplet bb7 z klamkami poszedł za coś koło 250zł, tak jak koledzy polecają bb5 lub bb7 to dobre hamulce, musisz polować, ja miałem niebywałe szczęście gdyż nabyłem jeden w wcześniejszych modeli bb7+1/2klocków+tarcza+śrubki+adapter za 60zł z wysyłką, niestety nie miałem jeszcze okazji się przejechać gdyż aura nie sprzyja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil05 Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 A myślałeś o Hayes MX4 co prawda nigdy nie korzystałem z nich, ale po cenie i po opiniach, można sugerować że są to hamulce pokroju BB5 Hayes 2 Jak na razie to najlepsze oferty na allegro, ale jak Ci sie nie śpieszy to czekaj może ktoś Wystawi coś z Avida:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 @bartiek9999, Na Twoim miejscu poczekałbym - szukałbym okazji , nawet tutaj na forum ,często ktoś coś sprzedaje co nie koniecznie będzie na allegro po przystępnych cenach. Pośpiech to zła rzecz moim zdaniem , czasami kupuje się głupoty itd. Lepiej poczekać i normalnie Kupić coś po okazyjnej cenie. Tobike jak byś sprzedawał to daj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.